Polytechnic College zet grote stap voor afstandsonderwijs

Dagbladen overzicht – 6 februari 2019
februari 6, 2019
Dc Pansa neemt over in Marowijne Zuid-West
februari 6, 2019
Show all

Polytechnic College zet grote stap voor afstandsonderwijs

Het Polytechnic College Suriname (PTC) zal voortaan programma’s ontwikkelen en distribueren voor andere praktijkcentra van het beroepsonderwijs via het project ‘Distance Education Hub’. De centra worden door Technical and Vocational onderwijs en Training (TVET) project in districten op verschillende locaties opgericht. Het is een belangrijke stap naar ontwikkeling van leerlingen in verre districten.

De studenten kunnen op eigen tempo werken en bepalen hoe ze hun tijd indelen, afhankelijk van hun persoonlijke omstandigheden. Er zijn verschillende manieren waarop afstandsonderwijs kan worden ingericht zegt Robby Holband, directeur van Polytechnic College (PTC).

 

Directeur van Polytechnic College (PTC), Robby Holband. Door de grote afstand is het vaak niet gemakkelijk om docenten op locatie te krijgen, zeker in het hoger onderwijs omdat er geen faciliteiten zijn. Met afstandsonderwijs is er dus wel de mogelijkheid om verder te studeren.

De inrichting van het project wordt ondersteund door middel van een lening van de overheid bij de Islamic Development Bank (IsDB). De hele infrastructuur en de training die het personeel krijgt om programma’s om te zetten naar elektronisch onderwijs worden gefinancierd vanuit de lening.

Comments are closed.