Politieke partijen ontwijken discussie over financieringsbronnen

Geen besmettingen met Coronavirus in Suriname
januari 31, 2020
Voor de tweede keer deze maand geen quorum in DNA
januari 31, 2020
Show all

Politieke partijen ontwijken discussie over financieringsbronnen

Quito (Ecuador), 12 de noviembre 2013. El Canciller Ricardo Patiño y la Presidenta Pro Témpore de UNASUR, Jennifer Van Dijk-Silos, firmaron un acuerdo relativo a los Privilegios e Inmunidades de los Integrantes de la Misión Electoral para las Elecciones Seccionales del 23 de febrero de 2014. Foto: Fernanda LeMarie - Cancillería del Ecuador.

Praten over de financiering van politieke partijen is taboe in Suriname. De verkiezingen in Suriname gaan gepaard met miljoenen die worden uitgegeven aan propagandamateriaal en het bouwen van feestjes tijdens massameetings. Gratis, eten, drinken, transport en soms zelfs een aanwezigheidstoelage voor duizenden mensen is cultuur tijdens de verkiezingen in Suriname. Vanwaar komt al dat geld? Dit is volgens Jennifer van Dijk-Silos, jurist tevens voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, een vraag die politieke partijen in Suriname liever niet willen beantwoorden:

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau over de financiering van politieke partijen. De Organisatie van Amerikaanse Staten heeft na de laatste verkiezingen enkele aanbevelingen meegegeven aan Suriname over de financiering van politieke partijen. Vijf jaar laren is er nog niets met deze aanbevelingen gedaan.

Comments are closed.