Politiebond eist terugdraaiing politieke benoeming Ramlall

Coronavirus (COVID-19):
september 22, 2021
Today In Pop History 22 september
september 22, 2021
Show all

Politiebond eist terugdraaiing politieke benoeming Ramlall

Stelt regering ultimatum tot en met vrijdag

De Surinaamse Politie Bond (SPB) eist van de regering dat ze uiterlijk vrijdag 24 september om 10 uur ’s morgens de benoeming van Shivanand Ramlall als commissaris van Politie heeft teruggedraaid. Het ultimatum is dinsdag goedgekeurd op de spoed algemene ledenvergadering van de bond. Voorzitter Mielando Atompai benadrukt dat de benoeming, in tegenstelling tot wat circuleert op sociale media, in strijd is met de wet. Atompai zegt dat president Chan Santokhi selectief heeft gebruikgemaakt van het politiehandvest:

De bond eist niet alleen dat de benoeming van Shivanand Ramlall wordt teruggedraaid, maar ook dat uiterlijk vrijdag alle achterstanden in benoemingen en resoluties in orde worden gemaakt. Ze stelt zich op het standpunt dat met dezelfde voortvarendheid waarmee Ramlall, die ook directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid is, is benoemd tot commissaris van politie, alle papieren van politiemensen die daar al jaren op wachten, ook in orde kunnen komen. Laat de regering het ultimatum aan zich voorbijgaan, dan zullen er acties volgen, stelt de bond.

Revelino Eijk, secretaris, en daarvoor Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond op een persconferentie dinsdag.

Comments are closed.