Politiebond 100 jaar; monument voor gevallen agenten onthuld

Premier Barbados weer op bezoek bij president Bouterse
november 18, 2019
Regering bekijkt mogelijkheden voor rechstreekse vluchten naar China
november 18, 2019
Show all

Politiebond 100 jaar; monument voor gevallen agenten onthuld

De Surinaamse Politiebond heeft zondag het 100 jarig bestaan herdacht. Agenten die het leven hebben gelaten tijdens het uitoefenen van hun werk, zijn gememoreerd. Er is een bronzen beeld van een knielende politieman met aan weerszijden een plaquette, onthuld bij de ingang van het Politie Opleiding Centrum, door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, korpschef Roberto Prade en bestuursleden van de politiebond. Bondsvoorzitter Raoul Hellings gaf aan dat er geen reden is voor een feest. De vakorganisatie had volgens hem, veel verder moeten zijn.

Volgens korpschef Roberto Prade symboliseert het herdenkingsteken de daadkracht, doorzetting en visie van het huidige bestuur.

In het STVS Journaal haalde minister Stuart Getrouw aan tevreden te zijn over het plan van aanpak dat het ministerie van JusPol, de korpsleiding en de bond samen hebben gerealiseerd.

De Surinaamse Politiebond heeft gisteren het 100 jarig bestaan herdacht. Bij de ingang van het Politie Opleiding Centrum is er een monument onthuld ter nagedachtenis van agenten die tijdens hun werk het leven hebben gelaten.

Comments are closed.