Meer mogelijkheden tot inzage kiezerslijsten Jeugd Parlementsverkiezingen
september 8, 2013
Smokkelbrandstof vervuilt markt
september 9, 2013
Show all

Politieberichten

Twee verdachten zijn zaterdagmorgen door de politie van ressort centrum aangehouden. Dit tweetal beroofden omstreeks 05.30 uur een man van zijn mobiele telefoontoestel en sigaretten. Na hun daad moest het slachtoffer onder bedreiging van schroevendraaiers in de Suriname rivier springen. Hij zakte in het water, maar zo gauw de lafaards weg waren, zocht hij hulp, waarna de politie werd ingeschakeld. Door kordaat optreden van de politie werd het tweetal niet ver van waar de beroving zich had voorgedaan aangehouden. Op hen werd aangetroffen en in beslag genomen de buit gemaakte goederen. Hangende het onderzoek zijn ze in verzekering gesteld.

 

  • Verdachte aangehouden

De 18 jarige R.P. is gistermiddag  door de politie van Santodorp in de kraag gevat. Deze verdachte had op 7 september een halsketting van geel metaal buit gemaakt van zijn moeder. Hangende het onderzoek is de jongeman overgedragen en in verzekering gesteld door de politie van Latour.

Eveneens heeft de surveillance van Wanica de 33 jarige A.D. gistermiddag aangehouden aan de Lieve Hugostraat. Deze jongeman beroofde op 5 september een ander van zijn halsketting van geel metaal. Hangende het onderzoek is hij overgedragen aan de politie van Leiding.

 

  • Verdachte van een straatberoving aangehouden

Vier of vijf ongewapende mannen beroofden hedenmorgen omstreeks 02.40 uur een chinese man aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Ter hoogte van Ambassador Casino werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon van het merk Blue. Eén hunner, de 27 jarige M.M.  is door een securtiy guard aangehouden en overgedragen aan de politie van ressort centrum. Zijn comparanten zijn voortvluchtig.

 

  • Mede inzittende 50e verkeersdode

De 17 jarige Georgis Ansoe is hedenmorgen omstreeks 04.15 uur na een aanrijding aan de Affobakkaweg ter plaatse overleden. Gebleken is dat ter hoogte van mast 8 een pick-up die autopech had langs de weg was geparkeerd met de hazardlichten aan. Op een bepaald moment reed er een personenauto met vier inzittenden inclusief de bestuurder met een hoge snelheid over voornoemde weg, komende vanuit de richting van Brokopondo gaande richting Paramaribo. De bestuurder heeft onvoldoende uitgeweken naar rechts en reed tegen het stilstaand voertuig op. De bijrijder kwam ter plaatse te overlijden. De twee andere inzittenden raakten zwaar gewond. De 24 jarige bestuurder K.G. nam na de aanrijding de benen. De twee mannen die bezig waren met de pick-up hoorden het geluid en konden zich tijdig uit de voeten maken. Zij kwamen dus met de schrik vrij. Het gelukte de politie van Paranam K.G. na enkele uren aan te houden te Ephraimszegen. Na te zijn onderworpen aan een blaastest, kwam vast te staan dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en het maximale toegestane promillage heeft overschreden. Daarnaast is hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld.

 

  • Drugssmokkelaar aangehouden

Het BID-team heeft zaterdag tijdens een vlucht op de Internationale J.A. Pengelluchthaven de 31 jarige Nederlander M.S. aangehouden. Hij poogde in zijn handbagage 110 bolletjes met een gewicht van 1427 gram het land uit te smokkelen. Hangende het onderzoek is hij overgedragen aan de Anti Narcoticabrigade.

 

  • Politie Paranam verhoogt surveillance

In het kader van een veilig verkeer heeft de politie van Para tijdens controle activiteiten op voertuigen drie rijbewijzen ingevorderd. Daarnaast is gisteravond een party te White Beach vroegtijdig beëindigd. Dit vanwege het feit dat er veel ongeregeldheden zich hebben voorgedaan.

 

  • Illegale goudopkopers aangehouden

De politie van ressort centrum heeft donderdag 5 september vier illegale goudopkopers aangehouden aan de Saramaccastraat. Dit viertal verkocht op illegale wijze goud. Drie hunner zijn na een geldsbedrag van SRD 2.500,- te hebben betaald heengezonden. De andere die op dat moment niet kon betalen is in verzekering gesteld.

 

  • Geluidinstallatie van voertuigen in beslag genomen

De politie van ressort centrum heeft bij Esso on the Run geluidinstallaties van enkele voertuigen in beslag genomen. De bestuurders van deze voertuigen hebben zich schuldig gemaakt aan overluid muziek. Tijdens deze actie heeft de politie geconstateerd dat er in het openbaar alcohol wordt genuttigd en dat er in de directe omgeving van de service station wordt gerookt. De wetsdienaren hebben in dit geval preventief opgetreden, maar zullen bij herhaling niet schromen  om een proces-verbaal ter zake op te maken.

Comments are closed.