Voetganger doodgereden; verkeersbarometer naar 46
augustus 12, 2013
PL-Parlementariër Sakimin: “Regering heeft nog 22 maanden om over te gaan tot daden’’
augustus 14, 2013
Show all

Politieberichten

  • Informatie gevraagd omtrent gestolen speedboot met trailer

De politie van het ressort Centrum is bezig met een onderzoek in verband met de diefstal van een blauw-wit gelakte speedboot met bijbehorende 85 pk buitenboord motor van het merk Yamaha. Deze boot is op dinsdag 23 juli van dit jaar tussen 20.00 en 21.00 uur gestolen aan de Frederikalaan te Paramaribo. De boot stond voor de woning van de benadeelde op een trailer. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de trailer waarop de speedboot zich bevond is weggetrokken met een wit gelakte pick-up waarin vermoedelijk twee mannen zaten. Verder moet de pick-up  via de Frederikalaan de Mangolaan zijn opgereden. Een ieder die informatie heeft over deze speedboot wordt gevraagd die informatie door te geven aan de politie van het bureau Centrum, aan de Centrale Meldkamer van de politie of het dichtstbijzijnde politiebureau.

  • Nadere bijzonderheden omtrent doodgereden voetganger aan de Meursweg

De 28-jarige autobestuurder is door de politie heengezonden na afstemming met het Openbaar Ministerie. Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. De automobilist  is onderworpen aan een alcoholtest. Wettelijk verkeerde  hij niet onder invloed van alcohol. Mevrouw Anita Jaloe  was 42 jaar oud. Haar zoon is 18 jaar oud. Hij ligt nog ter verpleging in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel te noemen.  Het ontzielde lichaam van mevrouw Jaloe is voor sectie in beslag genomen.

  • Valsemunters aangehouden

Twee mannen zijn anderhalve week geleden aangehouden en ingesloten ter zake valsheid in bankbiljetten. Deze twee verdachten hadden valse SRD.100,- bankbiljetten in hun bezit. De politie heeft sterk het vermoeden  dat deze mannen betalingshandelingen hebben gepleegd met deze valse biljetten. Aan personen die de afgelopen periode valse SRD.100,- ontvangen hebben wordt gevraagd  contact op te nemen met de afdeling Fraude van de politie op het telefoonnummer 444543 of 444542.

  • Meester oplichter heeft tientallen auto’s verduisterd en doorverkocht

Biswanath Dwarka, die op donderdag 9 augustus is aangehouden, blijkt een meesteroplichter te zijn. Deze verdachte exploiteerde een taxibedrijf. Een aantal personen zijn door Dwarka benaderd om hun personenauto’s via zijn bedrijf in te zetten als taxi’s of huurauto’s. De mensen die deze samenwerking met hem aangingen moesten daarbij ook hun auto bescheiden aan hem afgeven. Met behulp van valselijk opgemaakte stukken heeft Dwarka die auto’s aan anderen personen verkocht. Hij deed hetzelfde voorstel aan die personen om de auto’s in te zetten in zijn bedrijf. Zodoende heeft hij de auto’s aan meerdere personen verkocht. De mensen hadden dat in eerste instantie niet door omdat hij ze, volgens afspraak, op week of maand basis een bepaald bedrag betaalde als zijnde een deel van de opbrengst verkregen uit het inzetten van hun auto’s als taxi of huurauto’s. Dwarka viel door de mand toen hij de auto eigenaren geen geld meer gaf en de mensen hun auto terug wilden. De politie van de afdeling Fraude vermoed dat er meer personen opgelicht zijn die tot nu toe bij de politie bekend zijn. Die personen worden opgeroepen contact te maken met de afdeling Fraude van de politie op de telefoonnummers: 4444543 of 444542.

  • Salesman “Global Car Center” zit vast voor verduistering van auto’s

Een “salesman” van de autohandelszaak “Global Car Center” is afgelopen week aangehouden en ingesloten ter zake verduistering. Deze “salesman” bekend als Orie heeft tenminste 7 auto’s van de zaak aan cliënten verkocht maar heeft de betaalde bedragen niet overgedragen aan de eigenaar van het bedrijf.  Die gelden heeft hij verduisterd. Administratief zijn de 7 auto’s  niet verkocht en behoren dus nog steeds de handelszaak toe.  Personen die de afgelopen periode, via Orie, auto’s hebben gekocht van “Global Car Center” worden opgeroepen in contact te treden met de afdeling Fraude van de politie op de telefoonnummers 444543 of 444542. Verder heeft Orie ook inruilauto’s van klanten doorverkocht zonder hun toestemming. Daarbij hebben sommige van deze klanten geen andere auto in de plaats gehad. Orie loog die mensen voor dat die  auto’s nog niet in Suriname gearriveerd waren. Vermoed wordt dat Orie  nog meer personen tot  slachtoffers  heeft gemaakt, dan die welke tot nu toe bij de politie bekend zijn geworden.

Einde berichten.

Comments are closed.