Politieberichten
oktober 31, 2013
Wageningen krijgt mini ziekenhuis
november 2, 2013
Show all

Politieberichten

  • Lijk aangetroffen onder de brug over het Saramacca kanaal

De politie van ressort Latour heeft hedenmorgen omstreeks 10.00 uur na een melding van een drugsgebruiker het ontzielde lichaam van een manspersoon onder de brug over het Saramacca kanaal aangetroffen. De politie van Nieuwe Haven werd ingeschakeld en bij aankomst troffen de wetsdienaren het lijk van vermoedelijk een creoolse man aan. Het vermoeden bestaat dat er misdrijf in het spel is. Het ontzielde lichaam is hangende het onderzoek voor sectie in beslag genomen.  De zaak is in onderzoek bij de politie van het bureau Nieuwe-Haven.

 

  • Wegafsluiting

De politie van Latour zal in verband met de herinrichting van het Latourproject in samenwerking met de aannemingsbedrijf N.V. A.B.C. de Latourweg ter hoogte van de Agoetistraat afsluiten. Deze wegafsluiting zal plaatsvinden op dinsdag 5 november 2013 van 08.00 uur v.m. tot en met 19.00 uur n.m. De weggebruikers kunnen om hun bestemming te bereiken gebruik maken van de zijwegen van de Latourweg alsook de Menckendam- en de Ramgoelamweg. Eveneens wordt een beroep gedaan aan alle weggebruikers de aanwijzingen van de politie ter plaatse stipt op te volgen.

 

  • Bromfietser 65e verkeersdode

De 55 jarige bromfietser Louis Tower is op vrijdag 25 oktober in het ziekenhuis overleden, na op dinsdag 1 oktober 2013 betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. Gebleken is dat de bromfietser op 1 oktober, omstreeks 14.00 uur, reed over het Garnizoenspad komende vanuit de richting van de Kwattaweg gaande richting Saramacca. Op een bepaald moment verliet hij door tot nog toe onbekende redenen zijn rijhelft en kwam op de rijhelft van een pick-up terecht. De pick-up kwam aanrijden vanuit tegenovergestelde richting. De pick-up bestuurder week uit maar kon niet voorkomen dat Tower tegen de rechter achterbak van de wagen aankwam. De bromfietser kwam te vallen en werd met zware letsels per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Hij werd ter verpleging op de afdeling “Intensive Care” van het ziekenhuis opgenomen, alwaar hij op vrijdag 25 oktober het leven liet. De Verkeers Unit van Wanica is belast met het onderzoek in deze zaak.

 

  • Politie ambtenaren aangevallen te Benzdorp

Twee politie ambtenaren en een politie assistent zijn gistermiddag te Benzdorp door een groep mannen aangevallen en  zwaar mishandeld. De ene politie ambtenaar heeft vermoedelijk een arm- en beenfractuur opgelopen, terwijl de andere politie ambtenaar onder andere een ernstig letsel heeft opgelopen aan een oog. De politie assistent heeft kneuzingen opgelopen. De drie ambtenaren waren naar het dorp gegaan om een geval van bedreiging te onderzoeken. Een plaatselijke bewoner zou een Braziliaan ernstig hebben bedreigd. Na aanhouding van de verdachte werden de politie ambtenaren door een groep plaatselijke bewoners aangevallen en mishandeld. Om weg te komen waren deze ambtenaren genoodzaakt gebruik te maken van hun vuistvuurwapens. Zij hebben schoten in de lucht afgevuurd. Onder tussen zijn 3 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Vijf andere verdachten zijn na verhoor heen gezonden De verdachten zijn door de politie, in nauwe samenwerking met leden van het Surinaams nationaal leger, aangehouden. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen plaats vinden.

Comments are closed.