Wegafsluiting 26 oktober
oktober 24, 2013
Fietser 59e verkeersdode
oktober 24, 2013
Show all

Politieberichten

De 22-jarige S.Z., van beroep goudsmid, is op 22 oktober 2013 door de recherche van de gewesten dienst aangehouden en in verzekering gesteld. S.Z. maakte er een gewoonte van om bij klanten aan huis te gaan en ze te bewegen hun sieraden ter reparatie mee te nemen met een voorschot. Zowel de sieraden als de geldsbedragen werden niet meer terug gebracht voor de klanten. Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat  deze oplichter zeker al enkele maanden bezig was met zijn oplichtingpraktijken. Er zijn reeds enkele aangiften gedaan bij de politie over deze oplichter. Daar het vermoeden bestaat dat er meerdere slachtoffers zijn, worden zij opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van de Nieuwe Grond.

 

  • Politie Flora vraagt samenleving alert te zijn

Uit politiestatistieken van het ressort Flora is de afgelopen periode gebleken, dat er gemiddeld drie auto inbraken per dag worden gepleegd. De tijdstippen van deze inbraken variëren over de hele dag. Veelal gaat het om voertuigen die niet zijn afgesloten en of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Er worden hierbij spullen van economische waarde weggenomen. Ook in niet afgesloten voertuigen die in de garage geparkeerd staan, wordt er ingebroken. Aan de gemeenschap wordt het beroep gedaan te allen tijde alert te zijn en hun voertuigen altijd op slot te doen. Ook al is het voor een kort moment. Laat u ook geen waardevolle spullen achter in uw auto. Voor uw eigen veiligheid wordt geadviseerd indien mogelijk een alarm voor uw voertuig aan te schaffen.

 

  • Wie is de eigenaar?

Een slachtoffer van een beroving deed gistermorgen bij de politie van ressort Centrum  aangifte tegen een manspersoon ter zake het wegrukken van haar halsketting van geel metaal. Na de gedane aangifte overhandigde deze mevrouw een ander halsketting van geel metaal met bijbehorende hanger aan de wetsdienaren. Gebleken is dat deze mevrouw gistermorgen omstreeks 07.45 uur achter de Centrale Markt is beroofd van haar halsketting van geel metaal door een ongewapende jongeman. Na het voorval rende de vrouw uit vrees weg en voelde op een bepaald moment iets in haar beha. Ze ontdekte toen tussen haar borsten een andere halsketting met bijbehorende hanger van geel metaal. Ze deed vervolgens aangifte bij de politie en overhandigde het goed aan de wetsdienaren. Het vermoeden bestaat dat deze verdachte kort te voren iemand anders moet hebben beroofd van diens sieraad en dit nog in zijn hand hebben gehad. Bij het beroven van zijn 2e slachtoffer moet dit sieraad dan in de kleding van deze mevrouw zijn gevallen. Benadeelden of slachtoffers worden hierbij opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van voornoemd bureau.

Comments are closed.