Quota biedt vrouwen mammogram aan
oktober 22, 2013
Kabinet president bestelt zes gepantserde voertuigen
oktober 23, 2013
Show all

Politieberichten

  • Vingervlugge dief maakt slachtoffers onder handelaren

Onlangs heeft de recherche van het bureau Nieuwe- Haven een man aangehouden  die verdacht wordt van diefstal of verduistering meermalen. De verdachte J.K. ging als volg te werk. Hij stapt een winkel binnen en vraagt aan de winkelier of die Amerikaanse dollars wil kopen. Als de winkelier het geld tegen een overeengekomen koers wil kopen overhandigt de verdachte de Amerikaanse dollars aan de Chinees die hem de tegenwaarde in Surinaamse dollar geeft. Daarna geeft de verdachte aan dat hij het geld tegen een hogere koers wil verkopen en dat de winkelier hem niet goed begrepen heeft. Wanneer de winkelier  aangeeft niet akkoord te gaan met de hogere verkoopkoers eist de verdachte zijn US dollars terug en geeft het Surinaams geld terug aan de winkelier. Bij die gelegenheid paste de verdachte een vingervlugge truck toe waarbij hij een deel van het Surinaams geld achter hield. Wanneer zijn slachtoffers erachter kwamen dat zij minder geld terug hadden ontvangen was de verdachte niet meer ter plaatse. Er zijn intussen al drie aangiftes tegen de verdachte J.K. opgenomen.  De politie  heeft sterk het vermoeden dat nog meer handelaren c.q. winkeliers zijn beetgenomen door deze verdachte. Die benadeelden worden opgeroepen zich bij de recherche van het bureau Nieuwe-Haven aan te melden om alsnog aangifte te doen.

 

  • Wie is de eigenaar ?

De politie van Santodorp heeft in de nacht van 19 oktober 2013 op de hoek van de Hira- en de Kweeklustweg een verdacht wit voertuig van het merk Toyota Camri gekentekend 89-45 NP aangetroffen en in beslag genomen. Drie mannen die in het voertuig zaten zijn aangehouden. Verder werd er een blauw-zwart generator met het nummer S.P.G. 2700 aangetroffen. Daar het drietal de herkomst niet kan verklaren zijn ze hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Eigenaren en of benadeelden worden hierbij opgeroepen zich met bescheiden aan te melden bij de politie van voornoemd bureau.

 

  • Drugsverdachte tijdens actie aangehouden.

De Narcoticabrigade heeft op maandag, 21 oktober 2013 tijdens een actie voor de J.A Wijdenboshbrug te Paramaribo, de 37 jarige D.W aangehouden. Bij onderzoek in het voertuig werd aangetroffen en in beslag genomen 4 grote pakken cocaïne en 6 kleine zakken cocaïne met een totaal gewicht van 4722 gram. Hangende het onderzoek is het voertuig in beslag genomen en D.W. in verzekering gesteld.

Comments are closed.