Politieambtenaren incident Guyanese ambassade buitenfunctie gesteld

Leiding politie weerspreekt beweringen van onenigheid binnen top korps
april 11, 2015
Sport 11 april
april 11, 2015
Show all

Politieambtenaren incident Guyanese ambassade buitenfunctie gesteld

De twee politieambtenaren, die betrokken waren bij een incident op het terrein van de Guyanese ambassade aan de Henck Arronstraat,  zijn buiten functie gesteld. Er wordt, naar zeggen van de leiding van het korps, een grondig onderzoek ingesteld. Uit het voorlopig onderzoek blijkt, dat een bestuurder van een personenauto in strijd met de regels zijn voertuig in de inrit van de Guyanese ambassade had geparkeerd. Naar aanleiding hiervan is er een confrontatie ontstaan, waarbij niet-diplomatiek personeel van de Guyanese ambassade ervan wordt verdacht van mishandeling van de foutparkeerder en beschadiging van diens voertuig.

Het slachtoffer verklaarde uit onvrede over de mishandeling zijn broek omlaag te hebben gebracht en zijn geslachtsdeel te hebben getoond aan het ambassadepersoneel. In een poging de personeelsleden van de Guyanese ambassade aan te houden, hebben twee politieambtenaren, in strijd met de Conventie van Wenen, het terrein van de Guyanese ambassade betreden en ontstond daar een schermutseling, waarbij ook de Guyanese ambassadeur betrokken is geraakt. Zijn hem zou daarbij zijn gescheurd. Het incident is extra zuur omdat enkele weken daarvoor leden van het korps instructies hebben ontvangen over hoe op te treden tegen diplomaten en bij gebouwen van diplomatieke vertegenwoordigingen die onder de Conventie van Wenen vallen.  Op basis van het resultaat van het onderzoek zullen strikte disciplinaire maatregelen getroffen worden.

Het onderzoek van de afdeling Kapitale Delicten richt zich ook op naar mogelijke strafbare feiten die door het niet-diplomatiek personeel van de Guyanese ambassade zijn gepleegd, buiten het ambassadeterrein. Ook de onzedelijke handeling die zou zijn gepleegd door het vermeende slachtoffer worden tegen het licht gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.