Politie zal extra aandacht besteden aan verkeersveiligheid

Waarnemend pg wil samen met politie veiligheidsgevoel vergroten
januari 2, 2015
Dilma Rousseff beëdigd voor tweede ambtstermijn in Brazilië
januari 2, 2015
Show all

Politie zal extra aandacht besteden aan verkeersveiligheid

In 2014 zijn er 22.200 aanrijdingen geweest. Daarbij zijn 3928 personen gewond geraakt en hebben 71 het leven verloren. Het Korps Politie Suriname gaat in dit nieuwe jaar veel meer energie stoppen in het verhogen van de verkeersveiligheid. Er zal strenger worden opgetreden deelde korpschef Humphrey Tjin Liep Shie op de jaarafsluiting van het korps mee.

Voor dit jaar is de eerste verkeersdode in Nickerie genoteerd. Een vijftienjarige duo-rijder heeft het leven gelaten op nieuwjaarsnacht. Van de 71 slachtoffers zijn 26 in de auto omgekomen en 23 op de bromfiets. Daarnaast hebben achttien voetgangers, drie fietsers en een motorfietser hun leven in het verkeer verloren. In 2009 was er een piek geregistreerd van 112 doden. In 2014 zijn er 5 doden minder gevallen dan het jaar daarvoor.

Het korps is voornemens om een aanvang te maken met het certificeren van bromfietsers, het snelrechtsysteem te verbeteren en bij blikschade de afhandeling vlotter te maken. Tjin Liep Shie gaf aan dat weer begonnen zal worden met opleidingen voor rijinstructeurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.