Politie onderzoekt gevallen oplichting

Padvindsters gilde viert 70jarige bestaan met Lustrumkamp
september 5, 2017
VS stelt dat Noord-Korea smeekt om oorlog
september 5, 2017
Show all

Politie onderzoekt gevallen oplichting

De politie is bezig met een grootschalig onderzoek van zaken waarbij tientallen mensen zijn benadeeld door verkoop van hun woningen en percelen zonder daarvan op de hoogte te zijn.

De voorlichtingsafdeling van de politie meldt dat los van het voorgaande er tientallen aangiftes door aanvragers van een perceel gedaan zijn. Ze zijn benaderd door personen die hen beloofd hadden, het proces van afwikkeling van de aanvraag te versnellen. De gedupeerden moesten daarvoor soms forse bedragen betalen. Hen werd daarbij verteld dat de garantie was dat ze het gevraagde perceel zouden krijgen.

De oplichters beweerden dat zij door het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer gerechtigd waren om kavels te verkopen. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om zaken eerst grondig zelf te onderzoeken of te laten onderzoeken door de officiële instanties voordat zij over gaan tot het betalen van bedragen aan onbekenden of percelen aanschaffen.

Eerder dit jaar zijn mensen door de rechter veroordeeld omdat zij grote bedragen van mensen hadden ontvangen met de belofte hun zaken in orde te maken, wat niet is gebeurd.

Comments are closed.