Politie Nickerie houd dader brand visverwerkingsbedrijf na 5 maanden aan

Moengo Festival dit jaar in Frans-Guyana
september 11, 2019
VP spreekt op 26 september de VN toe
september 11, 2019
Show all

Politie Nickerie houd dader brand visverwerkingsbedrijf na 5 maanden aan

31 kg Jammie onderschept

De politie van Nickerie heeft enkele dagen terug de man aangehouden die ervan wordt verdacht een visverwerkingsbedrijf bij Zeedijk in brand te hebben gestoken. Dat gebeurde zo een vijf maanden geleden. In eerste instantie werd ervan uitgegaan dat het om rovers ging die de woning en het bedrijf van de eigenares van het bedrijf in de fik hadden gestoken, nadat zij zou hebben geweigerd geld en andere waardevolle spullen aan hen af te staan. De verdachte was naar Guyana gevlucht, maar is nu in de kraag gevat. Na zijn aanhouding bleek er een ander motief voor de brandstichting, zegt Politie Regiocommandant West, Retitia Forster.

Op de padie-kaf stortplaats bij Zeedijk nabij het vliegveld van Nickerie is enkele weken terug ook een partij Jammie onderschept. De bijkans 31 kilogram wegende partij was verpakt in 2 afvalzaken en werd na een tip van de maritieme afdeling van de politie in het district onderschept.

Er heeft zich vorige week daarnaast een geval voorgedaan waarbij een man zich bij een routinewegcontrole van de politie dusdanig misdroeg dat hij moest worden afgevoerd door de agenten. Deze man stapte nadat hij het hoofdbureau van de plaatselijke politie was ontvlucht naar een nieuwswebsite om zijn beklag te doen over de wijze waarop hij door de politie is behandeld. Volgens Forster heeft de man in kwestie leugens verklaard en inmiddels zelfs weer aangehouden. Ze heeft in elk geval geen goed woord over voor het medium die notabene een voortvluchtige een platform biedt om verkeerde informatie de samenleving in te sturen.

Tot zover de gewestelijke politiebaas Retitia Forster, over enkele gevallen die de politie van Nickerie onlangs heeft opgelost.

Comments are closed.