Politie laat zes verdachten vrij na aanslag Londen

Blogger uit Singapore krijgt asiel in VS na kritiek op thuisland
maart 25, 2017
‘Britten zijn 58 miljard euro kwijt aan Brexit’
maart 25, 2017
Show all

Politie laat zes verdachten vrij na aanslag Londen

De Britse politie heeft vanavond zes mensen die de afgelopen dagen werden opgepakt weer vrijgelaten. Zij werden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de aanslag in Londen.

De zes zijn zonder aanklacht naar huis gestuurd. De politie meldt dat zij op geen enkele manier bij de aanslag betrokken zijn. Er wordt op gerekend dat Khalid Masood alleen handelde. De twee vrouwen en vier mannen werden allemaal opgepakt in Birmingham, de plaats waar de 52-jarige Masood voor het laatste verbleef.  Zijn echtgenote, die woensdagavond werd opgepakt, is op borgtocht vrijgelaten. Zij wordt nog altijd verdacht van het voorbereiden van terroristische activiteiten. Vier mensen zitten nog achter de tralies omdat zij eveneens mogelijk bezig waren met voorbereidingen om een aanslag te plegen. Het gaat om een 58-jarige en een 27-jarige man uit Birmingham en een 35-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Manchester. Die laatste twee werden vanmorgen gearresteerd.

Masood reed woensdag op de Westminster Bridge met zijn auto enkele mensen aan, waarna hij een agent neerstak. Vier slachtoffers overleden. Gisteravond bezweek de 75-jarige Leslie Rhodes uit Londen als laatste aan zijn verwondingen. Ook Masood zelf kwam na zijn aanval om het leven.

Comments are closed.