Politie geeft informatie vrij over lugubere moord op vissers voor de kust – Onderzoek Isis-dreiging levert tot zover niets op

10 Mobiel – Chandrikapersad Santhoki – 1 Juni 2018
juni 1, 2018
Houdt afbetalingssysteem sociaal zwakke ouders in stand
juni 1, 2018
Show all

Politie geeft informatie vrij over lugubere moord op vissers voor de kust – Onderzoek Isis-dreiging levert tot zover niets op

Er zijn volmondige bekentenissen afgelegd in de zaak waarbij een aanslag is gepleegd om vissers voor de kust van Suriname. Een vaststaand feit is nu ook dat er niet gesproken kan worden van willekeurige piraterij, maar een duidelijke, goed voorbereide en gerichte wraakactie met als doel moorden te plegen.

Op een gisteren belegd persconferentie van de politietop zijn de feiten gepresenteerd in deze spraakmakende zaak die Suriname wereldwijd in de schijnwerpers plaatste.

Inspecteur Erwin Dort, waarnemend hoofd van de afdeling Kapitale Delicten over de wraakactie op 25 vissers eind april. Er zijn drie hoofdverdachten in Suriname en Guyana aangehouden die allen een familieband hebben met een man die twee maanden terug werd geliquideerd op zijn woonadres.

In totaal zijn er tijdens het onderzoek19 verdachten opgebracht voor verhoor waarvan een paar nadien zijn heengezonden. De meeste verdachten zijn direct dan wel medeplichtig aan de wraakactie. De politie is nog op zoek naar 5 verdachten.

Op de persconferentie van gisteren ging de korpsleiding ook in op de terroristische dreiging die vorige week via Facebook werd gedaan door een man die meent lid van de terreurgroep Isis te zijn. De man eiste de vrijlating van de twee broers die vorig jaar zijn aangehouden voor terrorisme gerelateerde bezigheden. Volgens inspecteur Dort is de politie niet licht met de zaak omgegaan:

Nogmaals Inspecteur Erwin Dort, waarnemend hoofd van de afdeling Kapitale Delicten.

Hij zegt dat het onderzoek in de Isis-dreiging via Facebook nog gaande is.

Comments are closed.