Politie en leger voeren surveillance op voor ‘Owruyari’ viering

Dagbladen overzicht 30 december
december 30, 2016
Vrouwen op Chileens fregat in geniep gefilmd
december 30, 2016
Show all

Politie en leger voeren surveillance op voor ‘Owruyari’ viering

De politie voert samen met manschappen van het Nationaal Leger haar surveillance op. Dit in verband met de te verwachte drukte rond alle geplande oudjaarsvieringen. De grootste daarvan vindt plaats op 31 december in de binnenstad van Paramaribo. Daarvoor is het aantal agenten dat erop zal toezien dat het feest ordelijk verloopt, uitgebreid.

Dit betekent niet dat de controle op woonwijken en andere regio’s er minder op wordt, verzekert de korpsleiding. Er zullen diverse roadblocks of wegcontroles worden uitgevoerd. En niet te vergeten, de opvallende en onopvallende surveillance.

Verder blijft de politie letten op naleving van de vergunningsvoorwaarden van winkels, supermarkten en drinkgelegenheden, alsook vuurwerkverkooppunten.

Zij wijst erop dat er vergunning is verleend om alcoholische drank in fabrieksverpakking te verkopen. Die mag echter niet ter plekke worden genuttigd. De hulp van de samenleving noemt de politie onontbeerlijk daar die beter zicht heeft op wat zich afspeelt in haar omgeving.

Daarnaast roept het Korps Politie Suriname ouders en verzorgers nogmaals op om te letten op hun minderjarige kinderen bij het afschieten van vuurwerk. Het gebeurt nog altijd dat vuurwerk op de openbare weg wordt gegooid en dat is verboden laat het KPS weten.

Comments are closed.