Politie corrigeert voor tweede maal berichtgeving rond moord Stewart

Bromfietser en bijrijder omgekomen bij zware aanrijding Lelydorp
september 19, 2014
Oud rechter Ramnewash begraven
september 19, 2014
Show all

Politie corrigeert voor tweede maal berichtgeving rond moord Stewart

De politie heeft zich opnieuw geexcuseerd voor onjuiste informatie die ze via de media heeft verstrekt, rond de dood van de 53-jarige Renato Stewart, de vorige week. De familie had in een open brief gevraagd om te corrigeren dat de dader Irfan N. verwond was door Renato, die werd doodgestoken.

Door de onoverzichtelijke situatie op dat moment, bestond het vermoeden dat de jeugdige verdachte tijdens de schermutseling ook een verwonding moest hebben opgelopen, omdat zijn lichaam bebloed was. Irfan bleek, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, geen letsels te hebben opgelopen. Zijn lichaam was bebloed door het bloed van het slachtoffer. Het mes is door de politie aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is door de afdeling Jeugdzaken in verzekering gesteld.

De politie van Jeugdzaken heeft het onderzoek naar de steekpartij op het parkeerterrein van TBL Cinemas op 8 september haast afgerond. Na reconstructie is komen vast te staan dat de eerste getuigenverklaringen onjuist waren, waardoor de politie, naar eigen verklaring, misleid is geworden. Gaandeweg het onderzoek kwamen zowel de verdachte als de eerste getuige op hun verklaringen terug. Gebleken is dat Renato en Irfan twee dagen terug een woordenwisseling kregen op het terrein van de Hermitage Mall. Ook is vastgesteld dat Ranato voorafgaand aan de steekpartij wel de confrontatie heeft gezocht met zijn belager.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.