Politie blijft zich zorgen maken over roekeloos rijgedrag

Actiecomité ALCOA wil onmiddellijke ontbinding van commissie Dilip Sardjoe
september 19, 2018
Getrouw verzekert aanscherping band met Drugs Enforcement Agency(DEA)
september 20, 2018
Show all

Politie blijft zich zorgen maken over roekeloos rijgedrag

Lichte daling te merken in aantal verkeersovertredingen

Hoewel er voor dit jaar een lichte daling te constateren is bij het aantal verkeersovertredingen, blijft de situatie rond de verkeerscriminaliteit de politie zorgen baren. Dit zegt inspecteur Marcel Blackson, het Hoofd van het Verkeershandhaving team, (VHT) woensdag op een belegde persconferentie van het Korps Politie Suriname.

In zijn presentatie gaf Blackson aan dat in het jaar 2017, een aantal van ruim 1200 rijbewijzen van snelheidsduivels zijn ingevorderd. Voor wat 2018 betreft heeft de politie tot (gisteren) woensdag, 754 rijbewijzen van hardrijders ingevorderd. De verkeerspolitie heeft voor dit jaar reeds een totaal van Srd 155.000,- aan boetegelden binnengehaald. De meeste verkeerovertreders hebben de maximum toegestane snelheid overschreden zegt insprecteur Blackson.

U hoorde inspecteur Marcel Blackson, het Hoofd van Verkeershandhaving Team(VHT) op een gisteren belegde persconferentie aan de Duisburglaan. Blackson betreurt het roekeloos gedrag van sommige weggebruikers. De politie constateert dat hardrijders en alcoholgebruikers de grootste veroorzakers zijn van zware aanrijdingen met soms de dood tot gevolg.

De verkeersbarometer is per vandaag op 49 dodelijke verkeerslachtoffers. Tegen dezelfde periode van het vorige jaar werd een aantal verkeersdoden genoteerd op 58.

Comments are closed.