Sport 24 januari
januari 24, 2014
Moordenaar Diana W. aangehouden
januari 24, 2014
Show all

Politie Berichten

Korps Politie Suriname

Voorlichting en Publiciteit

 

Voorval brand te Papatam

Bij een voorval van brand liep een arbeider gistermorgen tussen 11.00 u en 11.30 uur lichte brandwonden op. Ook een 15 pk motor van een boothouder liep schade op. Bij “Trans Amerika” te Papatam in het district Brokopondo  bevind zich een brandstofstation langs de marowijne rivier. Boothouders van korjalen met lege vaten meren daar aan voor het tanken van brandstof. Een arbeider van de handelszaak was gistermorgen bezig gasoline te pompen in een vat. Het mondstuk van de benzine slang had een lekkage waaruit fijne straaltjes benzine  wegspoten. Hierdoor kwam de benzine op een in werking zijnde accu terecht die in het korjaal was. Er ontstond een steekvlam die tegen de arbeider aan kwam. De arbeider sprong toen de rivier in om zichzelf in veiligheid te brengen. Daarbij had de arbeider de benzine slang los gelaten waardoor de brandstof  in het water terecht kwam. Het vuur in de boot sloeg over en hierdoor ontstond er een  zogenaamde watervlam tussen een aantal boten die langs de rivier aangemeerd waren . Een 15 pk motor van één van de boten liep hierbij brandschade op. De arbeider liep lichte brandwonden op. De toegesnelde brandweer hoefde nauwelijks op te treden, daar omstanders het vuur reeds geblust hadden. Partijen zijn na te zijn verhoord heengezonden.De ondernemer van het brandstofstation en de eigenaar van de korjaal zijn aangesproken in het vervolg voorzichtiger te zijn. Beide heren zijn bereid de benadeelde boothouder van de 15 pk motor te vergoeden voor de geleden schade.

 

Woning vermoedelijk in brand gestoken

De woning van de familie Hoeblal aan de Jamsweg no.6 is hedenmorgen omstreeks 09.00 uur geheel afgebrand. Het gaat in deze om een laagbouw woning dat geheel uit steen was opgetrokken. Merkwaardig is dat er eerder een aantal keren gepoogd is de woning van deze familie in brand te steken. De eigenaar deed hiervan aangifte op 11, 13, 19 en 20 januari 2014 bij de politie van Santo Dorp. Al deze keren was de heer des huizes niet thuis. Het gezin, die zich vanmorgen in de woning bevond, zag op een bepaald moment uit één van de vertrekken een rookontwikkeling komen gevolgd door een vlam. De heer des huizes bracht zijn gezin in veiligheid en binnen de kortste keren was de woning geheel afgebrand. De woning is niet tegen brand verzekerd. Deze zaak is door de politie van Santo Dorp overgedragen aan de recherche van Geyersvlijt omdat het vermoeden bestaat dat het om brandstichting gaat.

 

Drugsdealers van de straat gehaald

Leden van de Anti Narcotica-Brigade hebben op woensdag 22 januari drie drugsverkopers zichtbaar gemaakt en aangehouden. Daarbij is drugs en geld bij hun aangetroffen en in beslag genomen. Op de hoek van de Baitali- en de Ramgoelamweg zijn de 22-jarige Ekina K. en de 48-jarige Zoli K. aangehouden. Bij Ekina zijn 84 wikkels en 3 zakken met marihuana aangetroffen en bij Zoli zijn 14 wikkels marihuana aangetroffen. Op de hoek van de Antwerpen- en Romestraat is de 23-jarige Orpheo K. aangehouden met in zijn bezit 14 wikkels marihuana. Deze drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Zij worden verdacht van het bezitten en verkopen van marihuana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.