Santokhi waarschuwt voor ondergrondse actie regeerders
januari 27, 2014
President Bouterse naar Venezuela voor CELAC en Petrocaribe summit
januari 27, 2014
Show all

Politie berichten 27 januari

Korps Politie Suriname

Voorlichting en Publiciteit

 

Ontzielde lichaam geïdentificeerd

 Het lijk  dat 23 januari ontdekt is in een bosschage  aan het einde van de Rustamkhanweg is geïdentificeerd.  Het is het ontzielde lichaam van de heer Frederick Plet. Hij is 61 jaar oud geworden. Plet is op zondag 12 januari van huis weggelopen en keerde niet terug. Hij leed aan dementie.  De heer Plet is mede geïdentificeerd op grond van kledingstukken en sieraden die bij zijn ontzielde lichaam zijn aangetroffen. Verder is na medisch onderzoek  komen vast te staan dat de heer Plet een natuurlijke dood gestorven is.  De Rustamkhanweg is een zijstraat van de Tyronneweg.

 

Verdachte in de kraag gevat

De 32-jarige Orpheo R. is op zaterdag 25 januari door het Ondersteuningsteam van de politie aangehouden. Orpheo R. wordt verdacht van oplichting. Hij moet een buitenlander hebben opgelicht van een geldbedrag in Euro’s.  Orpheo moet de buitenlander in de maand augustus van het afgelopen jaar hebben opgelicht.  Orpheo is na zijn aanhouding overgedragen aan de recherche van het bureau Nieuwe-Haven. Hij is intussen in verzekering gesteld.

 

Verdachte aangehouden

De 25-jarige Moreno M. is op 23 januari door het Arrestatie-Team aangehouden en overgedragen aan de recherche van het bureau Nieuwe-Haven. Moreno wordt  verdacht van diefstal doormiddel van geweldpleging gepleegd in de maand april van het afgelopen jaar. Dit strafbaarfeit is gepleegd te Awaradam in het district Paramaribo.

 

De Korpschef  legt werkbezoeken af

De korpschef van politie hoofdcommissaris Humphrey Tjin Liep Shie is begonnen met het afleggen van werkbezoeken aan de verschillende dienst onderdelen binnen de politie organisatie. Op vrijdag 24 januari heeft hij de afdeling Justitiële Dienst en de afdeling Verkeer bezocht. De afdelingshoofden hielden  presentaties voor de korpschef. Daarna  hebben de hoofden en medewerkers, in luchtige gesprekken, hun wensen en grieven aan de korpschef  kenbaar gemaakt. De medewerkers hebben kunnen merken en ervaren dat wat zij aanhaalden niet voor dovemans oren gesproken was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.