Sport 26 maart
maart 26, 2014
Dagbladen overzicht 27 maart
maart 27, 2014
Show all

Politie berichten 26 maart

Duidelijkheid gebracht in verkeersongeval Rezah van Ommeren

Een diepgaand onderzoek verricht door de Verkeersafdeling van het ressort Wanica heeft meer duidelijkheid gebracht in het verkeersongeval, waarbij de motorfietsbestuurder van Ommeren het leven heeft gelaten.

Uit onder andere getuigenverklaringen is naar voren gekomen dat Rezah op maandagmiddag 17 maart met hoge snelheid op zijn motorfiets over de Henry Fernandesweg reed. Hij reed naar de richting van het crematieoord. Hij kwam met zijn motorfiets op het wegdek te vallen en gleed met zijn motorfiets vanaf de linkerzijde van de rijbaan naar de rechterzijde, zijnde de rijhelft bestemd voor het verkeer komende vanuit de tegenovergestelde richting.

Op dat moment kwam een personenauto vanuit de tegenovergestelde richting aanrijden. Rezah kwam met zijn motorfiets tegen de onderkant van de voorzijde van de auto aan. Deze klap was dusdanig dat de voorzijde van de auto zwaar beschadigd raakte. Na deze botsing gleed Rezah met een vaart door, terug naar de linkerzijde van de weg en kwam hard met zijn lichaam tegen een elektriciteitsmast aan, die langs de rijbaan stond. Rezah  liep een aantal breuken op zoals een bekken-,boven- en onderbeen fractuur.

De personenauto werd bestuurd door een buitenlander, die alle bescheiden heeft waaruit blijkt dat hij bevoegd is om hier te lande een auto te mogen besturen. De chauffeur kwam uit een zijweg die ongeveer 600 meter verwijderd is van de plek waar de botsing tussen de auto en de motorfiets plaatsvond.

De onderlinge afstand van de plek waar Rezah met zijn motorfiets is komen te vallen om vervolgens door te glijden naar de auto is ongeveer 65 meter. De onderlinge afstand tussen de plek waar Rezah met zijn motorfiets tegen de auto aankwam en de mast waartegen hij met zijn lichaam aankwam is ongeveer 55 meter.

Verder is onomstotelijk komen vast te staan dat Rezah niet aan het “wippen” was toen hij tegen de personenauto botste. Een politieambtenaar van het politiebureau 3e rijweg (bekend als post Kwatta) die een getuige als eerst in het kort heeft verhoord, heeft die getuige hoogstwaarschijnlijk verkeerd begrepen. Die getuige zou aan de ambtenaar hebben gezegd dat het voorwiel van de motorfiets in de lucht was kort voordat de motorfiets tegen de auto aankwam. De ambtenaar heeft toen gevoeglijk aangenomen dat Rezah het voorwiel van de motorfiets van de grond had getild tijdens het rijden, het zogenaamde “wippen”. Dit blijkt dus niet het geval te zijn.

De Publiciteit en Informatiedienst betreurt het als er enig ongerief is ontstaan uit de eerdere berichtgeving omtrent het verkeersongeval van Rezah van Ommeren.

 

Kappartij te Nieuwe Grond

De gebroeders R. kregen gisteravond omstreeks 20.10 uur een woordenwisseling. Rabinder R. meer bekend als Muka bracht zijn broer Suniel R. meer bekend als Sunka een kapverwonding toe met een scherpvoorwerp. Na zijn daad ging de verdachte op een rijwiel vandoor. Het slachtoffer is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Hij was niet aanspreekbaar. Aan de opsporing van de verdachte wordt gewerkt. Beide broers zijn drugsverslaafden en oud-bekenden  van de politie. Het geval vond plaats aan de Nagarastraat in het district Wanica.

 

Verdachte ter zake brandstichting aangehouden

De 50 jarige Gerard D. is hedenmorgen terzake brandstichting ter plekke door de politie van Uitvlugt aangehouden. Omstreeks 03.30 uur vanochtend brak er brand uit in een woning aan de Hermitageweg. Uit het voorlopig onderzoek bestaat het vermoeden dat het om brandstichting gaat. Het motief moet zijn een boedelprobleem, waarbij de verdachte zelfs mede eigenaar is. De laagbouwwoning die geheel van steen is opgetrokken is geheel afgebrand. De woning was tegen brand verzekerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie van Uitvlugt is belast met deze zaak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.