Sport 18 maart
maart 18, 2014
Record aantal EBS masten aangereden afgelopen long weekend
maart 18, 2014
Show all

Politie berichten 18 maart

Man aangehouden en opgesloten na bedreiging met een vuurwapen

De 55-jarige Dirk S. is gisterochtend door de politie aangehouden ter zake overtreding van de Vuurwapen Wet en bedreiging met misdrijf. Deze verdachte heeft een vrouw met een vuist vuurwapen bedreigd voor een dansgelegenheid aan de Waaldijkstraat. Dirk S. bezit de Nederlandse nationaliteit. Hij  heeft geen vergunning om in Suriname een vuurwapen in zijn bezit te mogen hebben. Hangende het onderzoek is Dirk S. in verzekering gesteld en het vuist vuurwapen met scherpe patronen is in beslag genomen. De zaak is in onderzoek bij de politie van bureau Centrum.

 

Skimmers’ aangehouden en opgesloten

De 46-jarige Elton Everard N. en de 40-jarige Navindra Chandradaht S. zijn gistermiddag aangehouden door de recherche van het bureau Centrum. Zij worden verdacht van gekwalificeerde diefstal en verduistering. Deze twee verdachten zijn zogenaamde “skimmers”. Elton en Navindra zijn aangehouden in een hotel. In hun hotelkamer zijn spullen aangetroffen die zij gebruikten om te kunnen “skimmen”.  Intussen zijn beide verdachten in verzekering gesteld en hun “skimming “spullen zijn in beslag genomen. Het vooralsnog niet bekend hoeveel geld deze verdachten hebben gepind. Zij hebben inmiddels toegegeven dat zij 1 pinautomaat van een bankinstelling bewerkt hebben om te kunnen “skimmen”.

“Skimmers” zijn criminelen die op een onrechtmatige manier aan de pinpas gegevens komen van hun slachtoffers. Die gegevens worden gekopieerd op een door hun gemaakte pinpas waarna zij het geld van hun slachtoffers kunnen lichten via pinautomaten. Er zijn verschillende manieren hoe de criminelen aan gegevens van hun slachtoffers kunnen komen. Het bewerken van een pinautomaat met kleine camera’s en of extra software is een van de methodes. De twee verdachten hebben de Guyanese nationaliteit

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.