Politie berichten 11 april

Sport 11 april
april 11, 2014
Vandaag in het Verleden
april 12, 2014
Show all

Politie berichten 11 april

Bromfietser dood gereden

De 29-jarige bromfietser Raoel David is woensdag 9 april 2014, omstreeks 14.20 uur na een aanrijding met een Isuzu D-max in het ziekenhuis overleden. David liep zwaar lichamelijke letsels op en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp. De aanrijding vond plaats op de Sir Winston Churchillweg te Livorno. De bromfietser reed plotseling vanuit een inrit de Sir Winston Churchillweg op, zonder voorrang te verlenen aan het verkeer op de doorgaande weg. Deze handeling leed tot een botsing tussen beide voertuigen. De bromfietser kwam in het ziekenhuis te overlijden. De bestuurder van de Isuzu D-max die niet onder invloed van alcohol verkeerde is in het bezit is van een rijbewijs. De bomfietser is de 18e verkeersdode voor dit jaar.

 

Tweede verdachte aangehouden in brute straatberoving

In verband met de zaak waarbij op dinsdag 18 februari van dit jaar  een man door een gewapende crimineel  is  beroofd en neergestoken  is een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om ene  Patrick O. Het vermoeden bestaat dat hij de auto bestuurde waarin Gillermo D.  plaats genomen had  na de beroving.  Gillermo D. had een man  beroofd en neergestoken terwijl die  aan de Marowijnestraat op de bus stond te wachten. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en lag enige tijd ter verpleging in het ziekenhuis.

Vermeldenswaard is dat Patrick O. met de auto was toen hij op vrijdag 4 april is aangehouden. Daarbij is gebleken dat hij de achter kentekenplaat van de auto vervalst had. Op  die kentekenplaat had hij van het cijfer 3 het cijfer 8 gemaakt.

Hangende het onderzoek is Patrick O.  op dezelfde dag van zijn aanhouding in verzekering gesteld. Zijn comparant Gillermo D. is op 31 maart in verzekering gesteld.

 

Verdachten aangehouden in berovingzaak

Drie criminelen van vermoedelijk Guyanese afkomst hebben op woensdagmiddag 19 maart een taxi chauffeur beroofd van zijn auto, gouden halsketting, cellulair toestel en andere persoonlijke stukken. Het slachtoffer moest vanuit de Hermitage Mall een taxirit rijden naar de Menckenbergstraat. In die straat is de taxichauffeur beroofd van zijn auto en andere bezittingen.

Dezelfde dag heeft de politie camerabeelden in handen gekregen, waarop twee van de drie verdachten te zien zijn, terwijl zij in de Hermitage Mall lopen.

Die camerabeelden zijn op dinsdag 8 april via de televisie vertoond aan de samenleving. Daarbij  is informatie gevraagd over wie de verdachten zijn, waar zij wonen of verblijven of waar zij zich ophouden.

Dezelfde dinsdag heeft de oproep vruchten afgeworpen. Iemand belde met de politie en gaf bruikbare informatie over de twee verdachten die in beeld waren gebracht. De informatie is door de recherche van het bureau Nieuwe-Haven uitgewerkt en heeft geresulteerd in de aanhouding en in verzekeringstelling van de twee mannen wiens filmpje en foto door de politie was vrijgegeven aan de media.

Behalve deze 2 mannen, die van Guyanese afkomst zijn, is nog 1 man aangehouden. Hij is Surinamer. Voorts zijn nog meer strafbare feiten aan het licht gekomen. Het gaat vermoedelijk om een criminele bende die zich onder andere schuldig maakt aan auto diefstal.

De auto die op woensdag 19 maart was buit gemaakt  is inmiddels terug gevonden. In deze zaak  was  een man aangehouden en in verzekering gesteld. Deze verdachte is ondertussen door de rechter commissaris in vrijheid gesteld.

 

 

 

 

1 Comment

  1. Roberto Wandi schreef:

    Zaken goed onderzoeken by alle situatie’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.