Zwemmer Tjon A Joe pakt brons op Odesur spelen
maart 10, 2014
Verbetering volksgezondheid via invoering wet maxima toegevoegde zout en zoet gehalte in voeding
maart 10, 2014
Show all

Politie berichten 10 maart

Botsing met dodelijk afloop

Bij een botsing in de nacht  van vrijdag 7- op zaterdag 8 maart is de 16-jarige mede inzittende Marian Alexander om het leven gekomen. De botsing vond plaats te Tamansari in het district Commewijne op de Oost-West verbinding. Twee personenauto’s  die vanuit tegenovergestelde richting kwamen aanrijden zijn in botsing geraakt. De auto waarin Marian zat werd bestuurd door de 25-jarige M.Y. en de andere auto, die vanuit  richting Stolkersijver kwam,  werd bestuurd door de 20-jarige R.D. Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat R.D. vermoedelijk met een hoge snelheid reed. Op het weggedeelte waar de auto’s in botsing zijn gekomen bevindt zich alleen steenslag  omdat men bezig  is met herasfalteringswerkzaamheden. Vermoedelijk heeft R.D. vanwege zijn hoge snelheid de controle over de besturing van zijn auto verloren en kwam zodoende op de rijhelft van de tegenligger terecht. Marian Alexander is ter plaatse overleden en M.Y. en R.D. zijn zwaar gewond geraakt.

 

Drugsdealer en drugskoerier aangehouden en opgesloten

De 49-jarige Remond B. is op donderdag 6 maart aangehouden door de Basis Recherche Surveillance groep (BRS). Remond is aangehouden nadat in zijn bezit is aangetroffen: 35 wikkels marihuana, 72 wikkels crack cocaïne, 31 wikkels hasj en 40 wikkels heroïne. Er is ook een geldsbedrag in Surinaamse en Amerikaanse dollar op hem aangetroffen. Remond B. is samen met de inbeslag genomen drugssoorten en geld overgedragen aan de Anti Narcotica-Brigade. Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Remond B. is vermoedelijk een drugsverkoper.

 

De 23-jarige passagier Navindumar de B. is op vrijdag 8 maart door het BID-Team van de politie op de J.A.Pengel internationale luchthaven te Zandereij aangehouden. Navindumar is aangehouden nadat gebleken is dat hij cocaine bolletjes geslikt heeft. Hij is overgedragen aan de Anti Narcotica- Brigade en is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Navindumar de B. bezit de Nederlandse nationaliteit.

 

Drugskoerierster aangehouden en opgesloten

De 47- jarige Lillian C. is op zaterdag 8 maart op de J.A.Pengel internationale luchthaven te Zanderij aangehouden. Zij is aangehouden door het BID-Team van de politie. Lillian C. heeft cocaïne bolletjes geslikt. Zij wilde met de cocaïne vanuit Suriname naar Nederland afreizen. Hangende het onderzoek is zij in verzekering gesteld. Lillian C. bezit de Nederlandse nationaliteit. De zaak is in onderzoek bij de Anti Narcotica-Brigade.

 

Politie inval resulteert in grote marihuana vangst

De politie van het ressort Centrum, bijgestaan door leden van het Surinaams Nationaal Leger, heeft zaterdag middag 8 maart een inval gepleegd op een pand gelegen nabij de kruising van de Hoogestraat en de Fredericistraat. Op dat pand wonen een aantal personen in meerdere huizen. De politie heeft rond 12 kilogram marihuana ter plaatse aangetroffen en in beslag genomen. De drug is aangetroffen in de huizen, onder de huizen en in schuilplaatsen op het erf.  Behalve de partij marihuana is ook aangetroffen en in beslag genomen: 6 fijnwegers, ” ziplock” plasticzakjes en ander verpakkingsmateriaal,  twee kettingzaag motoren van het merk Stihl, een witte mountainbike van het merk “Giant”  een video recorder met grijze verkassing van het merk Panasonic en een geldsbedrag in Surinaamse dollar.

Een deel van de inbeslag genomen marihuana was reeds verpakt in “ziplock” zakjes, waarschijnlijk bestemd voor verkoop. De informatie is dat op het  pand inkwestie voornamelijk marihuana in grote- en kleine hoeveelheden wordt verkocht. De marihuana is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit het binnenland van Suriname. De politie heeft sterk het vermoeden dat de “stihl 070 ” kettingzaag motoren met oranje verkassing, het witte rijwiel van het merk “Giant” en de video recorder van het merk Panasonic van misdrijf afkomstig zijn.

In deze zaak zijn tot nu toe vier personen aangehouden en in verzekering gesteld te  weten: de 31- jarige Siefath B. de 26-jarige Fanvried A. de 23-jarige Nelson V. alias Kumba en de 27-jarige Melvin P. Deze actie heeft plaats gevonden onderleiding van de Ressort Commandant van bureau Centrum inspecteur Tjin A Ton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.