Sport 08 februari
februari 8, 2014
Website voor Surinaamse managers gelanceerd
februari 8, 2014
Show all

Politie berichten 08 februari

Koe geschut

Op dinsdag 28 januari 2014, heeft de Politie van het Santo Boma een koe  geschut. Het dier liep te Hanaslust op de openbare weg. De koe heeft  een bruine vacht.  De Politie van bureau Santo Boma roept de eigenaar van dit dier op zich zo snel mogelijk aan te melden.

 

Jeugdzaken houdt “workshop”

De afdeling Jeugdzaken heeft vandaag een “workshop” gehouden in de conferentiezaal op het hoofd bureau van politie aan de Duisburglaan. Het thema van deze workshop was:”De noodzaak van de toepassing en de werking van de wet herziening zedenmisdrijven”.Er waren vier inleiders. Politie commissaris A.Daniel sprak over”Visie op het beleid ten aanzien van zedenmisdrijven / eventueel gewenste situatie”. Meester A.Niamat sprak over “Het bewijs in zedenzaken in de opsporingsfase”. Meester Niamat, officier van justitie en is belast met criminaliteit onder de jeugd. Meester H.Forster  had als inleiding:”De rol van de opvoeding bij zedenmisdrijf” en het hoofd van de afdeling Forensische Opsporing, inspecteur P.Tjin Liep Shie sprak over”P.D. onderzoek bij zeden delicten”.

Na de inleidingen was er een “brainstorming”sessie in werkgroepen waarna de werkgroepen presentaties moesten houden. De aanleiding tot het houden van deze “workshop” heeft onder andere te maken met de juiste toepassing van de herzieningen in de zedenmisdrijven wet, hoe aan bewijsmateriaal te komen in de opsporingsfase van een zeden zaak en hoe sporen te beveiligen of veilig te stellen.

Politie ambtenaren van verschillende bureaus en afdelingen hebben geparticipeerd in deze “workshop”. De workshop duurt van  acht uur in de morgen tot en met twee uur in de middag.

 

Twee woningen in de as gelegd

Twee hoogbouw woningen zijn vanmorgen afgebrand. De  afgebrande woningen waren gelegen aan de Edciusweg nummer 28 en 30. Het huis op pand nummer 32 heeft schroeischade. De eigenaar van de afgebrande huizen zit momenteel in het buitenland. De huizen waren verhuurd. Het is niet bekend of de afgebrande woningen verzekerd waren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.