RGD-artsen blijven in beraad
maart 5, 2014
Sport 05 maart
maart 5, 2014
Show all

Politie berichten 05 maart

KPS doet mee aan nationale voorleesdag

Het Korps Politie Suriname heeft vandaag  meegedaan aan de nationale voorleesdag en wel in de persoon van inspecteur Humphrey Naarden. Hij heeft twee verhalen voorgelezen aan leerlingen van een vijfde klas van de O.S.Tammenga school. De inspecteur heeft deze activiteit als aangenaam ervaren. De leerlingen hebben genoten van de  verhalen die Naarden voorgelezen heeft. Een van de verhalen was een “anansi tori” geschreven in de Surinaamse taal. De inspecteur heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid om de leerlingen te stimuleren zich voorbeeldig te gedragen en hun best te doen op school. De verhalen zijn daarbij als uitgangspunt gebruikt.

 

Botsing met dodelijk afloop

De 57-jarige mede inzittende Guno Harry is gisteren omstreeks middernacht ter plaatse overleden aan letsels die hij opliep na een botsing. Hij zat als mede inzittende in een personenauto die tegen een stilstaande vuilniswagen is opgebotst. Het geval vond plaats op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van Ornamibo. De vuilniswagen was defect geraakt en stond langs de weg geparkeerd met de waarschuwingslichten aan. De bestuurder van de personenauto kwam tegen de achterzijde van de vuilniswagen aan en wel zodanig dat Harry zwaargewond raakte en het leven verloor. De 48-jarige automobilist Wilfred N. heeft een beenfractuur opgelopen en is opgenomen in het ziekenhuis. Uit een blaastest is komen vast te staan dat hij onder invloed van  een alcoholhoudende drank verkeerde. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Wilfred N. in verzekering gesteld. De verkeersunit van Wanica heeft deze zaak in onderzoek. Het lichaam van de heer Harry is voor obductie in beslag genomen.

 

Speciale politieinformatielijn operationeel

Het Korps Politie Suriname is vanaf gisteren gestart met de politieinformatielijn die te bereiken is op het telefoonnummer 403609. Deze lijn is 1x 24 uur te bereiken om informatie oftewel tips door te spelen. De ambtenaren, met wie de tipgevers in contact zullen komen, zijn speciaal  getraind voor dit werk. De tipgever mag de garantie hebben dat hij of zij helemaal wordt afgeschermd en dat de doorgespeelde informatie niet bij onbevoegde personen zal terechtkomen. Het telefoonnummer 403609 is niet kosteloos.

 

Heel binnenkort zal de politieinformatielijn met een kosteloos telefoonnummer bereikbaar zijn dat uit 3 cijfers zal bestaan. Een voorlopige oplossing is dat als de informatiegever kosten wil besparen de ambtenaar terug kan bellen op een opgegeven telefoonnummer. Er zal heel discreet worden omgegaan met verkregen informatie. Het Korps Politie Suriname rekent op uw medewerking.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.