Politicus uit Frans-Guyana op bezoek bij president

Vijf medailles voor Surinaamse atleten
juni 6, 2017
Italiaanse maffiabaas Riina mag gevangenis verlaten vanwege gezondheid
juni 6, 2017
Show all

Politicus uit Frans-Guyana op bezoek bij president

President Desi Bouterse ontving maandag op het paleis, Lénaïck Adam, kandidaat bij de eerste ronde van de parlementaire verkiezingen die zaterdag in Frans-Guyana gehouden worden. Hij is van Surinaamse origine. Hij wil zich inzetten voor het verbeteren van het contact tussen Suriname en Frans-Guyana.

Tijdens een beleefdheidsbezoek gaf Adam meer uitleg over ‘Pays ami’, wat vriendschappelijk land betekent. De politicus heeft aangegeven Suriname te kiezen als vriendschappelijk land om samen projecten uit te voeren in Frans-Guyana. Adam wil zich onder meer beijveren om de Nederlandse taal te gebruiken als brug tussen de buurlanden, meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht.

Voorafgaand aan de verkiezingen heeft de kandidaat zich goed laten informeren over verschillende issues die spelen in Suriname. Het milieuvervuilingsprobleem van het binnenland dat beide landen treft, is een van de zaken waaraan de politicus wil werken. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling is goed gestemd over de interesse van de politicus voor vooral het binnenland. Met de districtscommissarissen van het Lawa-, Patamacca- en Marowijnegebied zal hij in de toekomst nader van gedachte wisselen. Ook het onderwijssysteem en handelsbetrekkingen zijn tijdens dit bezoek ter sprake gekomen.

Comments are closed.