Politicoloog Breeveld over heengaan Eugéne Gessel: Bijdrage historicus en politiek analist van grote betekenis voor land

90 Seconden – 24 oktober 2020
oktober 24, 2020
C-47 ziekenhuisbonden willen volwaardige COVID-19 waardering
oktober 26, 2020
Show all

Politicoloog Breeveld over heengaan Eugéne Gessel: Bijdrage historicus en politiek analist van grote betekenis voor land

Historicus en politiek analist Eugène Albert Gessel wordt vandaag naar zijn laatste rustplaats begeleid. Gelegenheid tot afscheid nemen is in de aula van het Gerhardina Crematorium aan de dr. Sophie Redmondstraat, vanaf 14.30 uur. De historicus is woensdag op 101-jarige leeftijd ingeslapen. Politicoloog Hans Breeveld zegt in gesprek met Radio 10 dat Gessel van grote betekenis was, niet alleen vanwege zijn bijdrage aan verschillende scholen in Suriname, maar ook door zijn scherpe politieke analyses. Hij is de pionier geweest bij de opzet van de lerarenopleiding voor het vak Geschiedenis. Zijn vele artikelen en nationalistisch denken kunnen gerekend worden tot de nalatenschap van Eugene Gessel.

Volgens politicoloog Hans Breeveld was historicus Gessel niet tevreden over het niveau van politiek-voering in Suriname. Op basis van zijn verschillende analyses zegt Breeveld dat er een verandering nodig is in de hedendaagse politieke cultuur.

Politicoloog Hans Breeveld, over de overleden historicus en politiek analist Eugène Albert Gessel. Gessel kreeg in 2011 een eredoctoraat uitgereikt door de Anton de Kom Universiteit van Suriname en in 2019 werd ter ere van hem de Hoogestraat naar hem vernoemd.

Comments are closed.