Politici steken de kop in het zand over skalians

Niet spuiten is geen ‘nalatigheid’ van bog
januari 7, 2016
AZP-directeur: Problemen zorgsector groter geworden
januari 7, 2016
Show all

Politici steken de kop in het zand over skalians

Bewoners uit het Sarakreekgebied zijn vrijdag op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen om geïnformeerd te worden over de goudwinningsactiviteiten van skalians in het gebied. Drie skalianeigenaren hebben sinds 31 december 2015 toestemming van het ministerie om hun activiteiten te verplaatsen naar Sarakeek. In het derde kwartaal van het vorig jaar is besloten om de drijvende goudbedrijven op het stuwmeer aan banden te leggen. Deze bedrijven hebben nu een vergunning, vermeldt De Ware Tijd.

Ronnie Asabina, toenmalig parlementslid, heeft keer op keer zijn stem laten horen over de activiteiten op het stuwmeer. Hij is als klankbord opgetreden toen de dorpelingen hun beklag wilden doen, maar als hem nu om een reactie wordt gevraagd wil hij niets zeggen. Niet hij alleen houdt de lippen stijf op elkaar, ook de parlementariërs Frederik Finisie (NDP) en Diana Pokie (Abop). Pokie zegt bij de begrotingsbehandeling volgende week dit thema te zullen aansnijden.

Sarakreek is één van de gebieden waar het rivierwater vervuild is, waardoor de inwoners geen drinkwater hebben. Vernomen wordt dat na het verplaatsen van de activiteiten naar Sarakreek, drinkwaterleidingen zullen worden aangelegd. DWTonline

Comments are closed.