Podosiri fabriek welkome ontwikkeling voor Marowijne

Surinaamse regering akkoord met ontmanteling Suralco raffinaderij
juli 20, 2018
Inschrijfgeld middelbaar en hoger onderwijs verhoogd
juli 20, 2018
Show all

Podosiri fabriek welkome ontwikkeling voor Marowijne

De opstart van een podosiriefabriek in Marowijne kan een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het district. Een delegatie van het Directoraat Algemene Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) was op woensdag 18 juli getuige van de lancering van het bedrijf genaamd Apodo Tropical Fruits.

Martha Apai, onderdirecteur DAOB zegt dat het doel is van het ministerie van Regionale Ontwikkeling is om ontwikkeling te brengen in het binnenland. Wij zijn blij met het lanceren van deze fabriek, iets dat we alleen maar kunnen toejuichen, want we zien dat er ontwikkeling naar de mensen toe komt”. Ze Apai.

De podosiriefabriek is een initiatief van Ruud Souverein, directeur van Suriname Candied Fruits N.V., maar wordt geleid door Cortessa Dapaw (directeur).  De fabriek zal de productie afnemen van plaatselijke boeren, en de vrucht (açai) verder verwerken tot eindproduct. Het eindproduct zal worden geëxporteerd naar Europa en afnemers in andere delen van de wereld. De definitieve ingebruikname van de fabriek is in september, maar de vooruitzichten zijn positief.

Comments are closed.