Platform voor Jongeren organisaties ter bevordering jeugdbeleid

Dagbladen overzicht dinsdag 19 december 2017
december 19, 2017
Gezondheidswerkers Medische Zending Brownsweg leggen werk neer
december 19, 2017
Show all

Platform voor Jongeren organisaties ter bevordering jeugdbeleid

Door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zal een jeugdplatform opgezet worden voor de bevordering van het uit te voeren jeugdbeleid. In een duurzame structuur zullen alle jongeren organisaties onder een paraplu gebracht worden.

Dit platform zal bestaan uit jongeren tussen de 16 en 25 jaar. De focus is gebaseerd op het begeleiden, motiveren en uitvoeren van activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd. Dit platform moet resulteren in actieve jongeren participatie in de gemeenschap en alle activiteiten zullen aansluiten op het beleid van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Middels de structuur van het jeugdplatform, zal er ook invulling worden gegeven aan de missie van het ministerie, namelijk het scheppen en in stand houden van voorwaarden, faciliteiten en middelen ten behoeve van de vorming, ontwikkeling en participatie van de jeugd. Daarnaast al er ook gewerkt worden aan het creëren van optimale ontplooiingsmogelijkheden voor jeugdigen en het bevorderen van actief en zelfstandig participeren van de jeugd in het nationale ontwikkelingsproces.

Jongeren tussen 16 en 25 jaar  worden opgeroepen om in de periode van 19 december 2017 tot en met 10 januari 2018 een creatieve naam, jingle en logo te bedenken en deze op te sturen naar het ministerie of mailen naar platformjongerenorganisaties@gmail.com. De beste inzender komt in aanmerking voor een prijs.

Comments are closed.