Plan bouw nieuwe markt Nickerie reeds ingediend bij IsDB

Wet Beschermde Dorpsgebieden ongewijzigd
augustus 6, 2019
Wie wordt kampioen SCVU of Ruckers?
augustus 6, 2019
Show all

Plan bouw nieuwe markt Nickerie reeds ingediend bij IsDB

Ook nieuw pand commissariaat moet over 6 maanden af zijn

Het plan om een nieuwe markt in Nieuw-Nickerie te bouwen behelst een groter geheel dan alleen vervanging van de oude, waarvan sommige delen haast 100 jaar oud zijn. Dit zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO). Het projectplan is al voor financiering ingediend bij de Islamic Development Bank (IsDB). Desi Bouterse kondigde op 15 juni tijdens een partijmeeting van de NDP aan dat het tijd is dat de markt van Nieuw-Nickerie wordt afgebroken en dat er een nieuwe zal worden gebouwd.

Tot zover RO-minister Edgar Dikan, over het plan om de grote marktplaats van Nickerie een complete facelift te laten ondergaan.

Ook het nieuwe gebouw van het districtscommissariaat, waarvan de bouw in 2015 aanving en in 2017 af moest zijn, zal nu worden afgebouwd. Het is al voor 75 procent afgebouwd. De aannemer zette na 2017 de bouwwerkzaamheden op een laag pitje voort, nadat de betaling vanuit de overheid uitbleef. Volgens minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal de overmaking aan de aannemer binnen een maand weer op gang worden gebracht, zodat het ‘Paleis van Nickerie’ kan worden afgebouwd.

De hoofdplaats van Nickerie, Nieuw-Nickerie, is op 8 augustus 140 jaar geleden opgericht. Dan wordt herdacht dat het zoveel jaar geleden onder dreiging van de zee vanaf de rechteroever van de Nickerierivier moest verhuizen naar de plek waar het nu staat.

Comments are closed.