PL maakt op misleidende wijze gebruik van beelden persconferentie

Sport 29 april
april 29, 2014
Vandaag in het Verleden
april 30, 2014
Show all

PL maakt op misleidende wijze gebruik van beelden persconferentie

De Pertjajah Luhur (PL) heeft via zijn eigen televisiekanaal PTV, en op misleidende manier  gebruikgemaakt van videobeelden van een persconferentie waarbij een lid van de nieuwsredactie van Radio 10 vragen stelt aan President Desi Bouterse.

Deze beelden zijn geschoten tijdens de persconferentie van dinsdag 15 april  in verband met het zetten van de PL uit de regeercoalitie een dag eerder.

Op de beelden die langer dan een week zijn vertoond op kanaal 28 is te zien hoe redactiechef Arney Belfor een vraag stelt aan president Bouterse en dat is deel van een montage die door PL is gebruikt, waarschijnlijk voor politiekgewin.

Radio 10 wil benadrukken dan Belfor op geen enkele manier verbonden is aan de PL en dat de montage die is vertoond niets meer is dan een ordinaire politieke stunt.

PL-voorzitter Paul Somohardjo is ondertussen persoonlijk aangezegd te stoppen met het uitzenden van deze beelden en ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurd. De voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), Wilfred Leeuwin, is eerder vandaag op de hoogte gebracht  van deze onsmakelijke handelingen van de PL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.