PL komt met samensmelting als tegenhanger van VHP en NDP

Dagbladen overzicht – 28 januari 2019
januari 28, 2019
Dagbladen overzicht – 29 januari 2019
januari 29, 2019
Show all

PL komt met samensmelting als tegenhanger van VHP en NDP

Somohardjo herkozen als partijvoorzitter

 

De verkiezingsstrategie van de politieke partij Pertjajah Luhur is zondag uit de doeken gedaan tijdens de partijraad. De PL neemt het initiatief om samen andere politieke organisaties een ‘derde blok’ te vormen. Het moet als tegenhanger fungeren van de VHP en NDP bij de algemene, vrije en geheime verkiezingen in 2020. Volgens voorzitter Paul Somohardjo is het ‘derde blok’ nodig om te zorgen voor een politieke balans, zodat de meerderheid niet in handen komt van slechts 1 partij. Dat zorgt voor dictatuur van de meerderheid, zegt Somohardjo. Het ‘Derde Blok’ zal, na een regeringsformatie als controleur moeten optreden.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zondag na de vergadering van de Partijraad.

De PL neemt het initiatief tot het vormen van een ‘Derde Blok’, als tegenhanger van de VHP en de NDP bij de verkiezingen van volgend jaar. Tijdens de vergadering is Paul Somohardjo herkozen als partijvoorzitter. Het bestuur is verder uitgebreid naar 5 ondervoorzitters.

Die zijn Ronny Tamsiran, Nasier Eskak, Andy Atmodimedjo, Abigail Lie A Kwie en Richan Chan Jon Chu. Een van hen zal in 2014 de nieuwe voorzitter van de Pertjajah Luhur worden wanneer Somohardjo afzwaait.

Comments are closed.