Piraterij Hoe duur was de suiker film ‘schaamteloos’

Delen KTPI Nickerie sluiten zich aan bij Pertjayah Luhur
januari 20, 2014
Korps Politie Suriname
januari 20, 2014
Show all

Piraterij Hoe duur was de suiker film ‘schaamteloos’

TBL Cinemas ergert zich aan de piraterij rondom de succesfilm ‘Hoe duur was de suiker’. Ook schrijfster Cynthia McLeod vindt het zeer kwalijk. “Het is mijn boek dat verfilmd is. Dit doet pijn”, zegt ze tegen DWT. De film is langer dan een week zonder toestemming van de filmproducent op schappen in Suriname en is ook nog gratis online te bekijken.

De schrijfster is hierover in contact  getreden met regisseur van de film, Jean van de Velde. Die was al op de hoogte van de piraterij op de Surinaamse markt. “Er kan niks aan gedaan worden.” Ook TBL-directeur Erwin Emanuels concludeert dat. TBL heeft meermaals tevergeefs aan de bel getrokken over filmpiraterij bij overheidsinstanties.

De productie van de film heeft vijf miljoen euro gekost en nam ongeveer drie jaar in beslag. “Dan kopiëren mensen de film en gaan daarmee aan de haal zonder enige cent geïnvesteerd te hebben”, benadrukt McLeod. “Dit is een goed voorbeeld van hoe slecht het is gesteld met auteursrechten in Suriname. Ik vind het schandelijk en schaamteloos”, beklaagd Mc Leod tegenover DWT-Online.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.