Particulier woningbouwproject naar idee president gestart
maart 13, 2019
President IDB op bezoek bij minister Hoefdraad
maart 13, 2019
Show all

Phagwa is geen feest van buitensporigheid

Pandit Nitin Jagbandhan spreekt zich uit tegen cultuurvervorming

 

Phagwa is geen feest van buitensporigheid. Zo spreekt pandit Nitin Jagbandhan zich uit tegen de evenementen die het Holifeest tegenwoordig omlijsten. Het stoort de hindoepriester dat de boodschap die viering van de overwinning van het goede op het kwade inhoudt, bijna verloren gaat. Hij zegt geen probleem te hebben met het multi-etnisch karakter dat het heeft gekregen, maar er moet een eind komen aan de uitspattingen. De lezing ‘Holi-viering in Suriname anno 2019 in relatie tot de Hindu filosofie’, vrijdag in het Lalla Rookh Museum, gaat meer inzicht geven aldus de pandit.

Jagbandhan begrijpt dat de jeugd het feest op een eigen manier wil beleven, maar vindt dat normen en waarden versleuteld in het holi-gebeuren niet zonder meer opzij gezet mogen worden.

Pandit Nitin Jagbandhan. Namens de Sanatam Dharm Maha Sabha Suriname en haar Priesterraad spreekt hij afkeuring uit over de verschillende niet-religieuze feesten die worden gehouden in verband met de viering van Holi Phagwa. De lezing van vrijdag is om 19:30 uur ’s avonds, in de Lalla Rookh Ballroom, Gebouw 2.

Comments are closed.