Petronella Ziekenhuis Wageningen viert eerste lustrum

Voortzetting rechtszaak politieke partijen tegen de Staat
november 7, 2019
Sportverslagen – 7 november 2019
november 7, 2019
Show all

Petronella Ziekenhuis Wageningen viert eerste lustrum

Nieuwe ‘huisstijl’ na 5 jaar aangeslagen in gemeenschap

Het Petronella Ziekenhuis Wageningen (PZW) herdenkt donderdag het feit dat het 5 jaar opereert in nieuwe vorm. Het gebouw zelf is in de jaren ’60 van de vorige eeuw door de Stichting Machinale Landbouw (SML) opgezet. Het werd toen gebruikt als polikliniek. Bij de sluiting van SML werd het aan de Stichting Regionale Gezondheid Dienst (RGD) overgedragen. In die periode werd de poli bemenst door een basisarts en enkele verpleegkundigen. In 2014 werd met het oog op de ontwikkeling in het gebied, met betrekking tot de productie van suikerriet en ethanol door Staatsolie NV, het idee opgevat de kliniek te verbouwen en uit te breiden. Door het initiatief van de toenmalige directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Antoine Elias, staat er nu een mini-ziekenhuis waar patiënten voor meer dan alleen poliklinische behandelingen terecht kunnen. Voor die tijd moesten mensen uit Wageningen naar Nieuw-Nickerie rijden wanneer de dokter hen ter plekke niet kon helpen, vertelt zuster Carmen Duchene, die reeds 11 jaar aan het PZW verbonden is, aan Radio10.

Volgens waarnemend directeur Ruben Seedo van het MMC die het Petronella Ziekenhuis beheerd, is het belangrijkste doel, namelijk: betere gezondheidszorg dichterbij de mensen brengen, bereikt. Het hospitaal biedt in dat kader ook zorg aan de bewoners van de dorpen in het boven-Nickerie en boven- Coppenameriviergebied. Ze kunnen er ook terecht voor specialistische hulp, omdat er naast een basisarts omdat een kinderarts, oogarts en internist aanwezig is. Met het oog op de toekomst streeft het PZW naar continuïteit en optimalisering van de reeds aanwezige zorg zegt Seedo.

De viering van het eerste lustrum van het Petronella Ziekenhuis Wageningen ‘nieuwe stijl’ werd verder gekaderd met een lezing, mini-gezondheid beurs, braderie en een 5 km wandel- en trimloop.

Comments are closed.