Petitie tegen gras- en bosbranden Paramaribo-Noord

Dikan: Conceptwet grondenrechten mijlpaal
mei 7, 2020
Leden Constitutioneel Hof beëdigd
mei 7, 2020
Show all

Petitie tegen gras- en bosbranden Paramaribo-Noord

De gras- en bosbranden op Paramaribo-Noord zijn een gevaar voor de gezondheid en zorgen voor enorme overlast. Die zullen tot het verleden moeten behoren.

Dit is vervat in een petitie die een belangengroep gisteren heeft overhandigd aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. In de petitie vraagt de groep, onder leiding van Miriam Naarendorp naar een harder optreden tegen de verkavelaars van de enorme lappen grond.

Het vermoeden is dat zij de gronden zelf in brand laten steken als vorm van goedkope ontbossing.

Miriam Naardendorp, voorzitter van een belangengroep die fel protesteert tegen de felle branden op uitgestrekte verkavelingsprojecten in Paramaribo Noord.

Het burgerinitiatief krijgt bijval van andere organisaties waaronder Stichting Healthy Root Wealthy Fruit. Deze stichting is radicaal tegen alle vormen van vuilverbranding:

Bea Lachunsing, voorzitter van stichting Healthy Root Wealthy Fruit, die het burgerinitiatief van Miriam Naarendorp ondersteunt. Er wordt geprotesteerd tegen de langdurige gras- en bosbranden op verkavelingsprojecten te Paramaribo noord. Een petitie is gisteren overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblee

Comments are closed.