Pertjajah Luhur hekelt overstap Waidoe tijdens Ramadan

Dagbladen overzicht – 14 mei 2019
mei 14, 2019
SPSB-directeur Kromosoeto thuis gezet door president
mei 14, 2019
Show all

Pertjajah Luhur hekelt overstap Waidoe tijdens Ramadan

Partij roept op geloof in Javaanse gemeenschap niet te verliezen

Pertjajah Luhur (PL) stelt, in een maandag uitgegeven verklaring, het William Waidoe kwalijk te nemen dat hij juist tijdens de Ramadan, een voor Moslims heilige maand, de overstap maakt naar de NDP. Het vertrek op zich is voor PL echter geen verrassing. De partij stelt verder dat Waidoe met zijn stap wederom een smet legt op het imago van de Javaanse bevolkingsgroep. “Pertjajah Luhur wenst echter met klem te benadrukken, dat niet omdat een tiental Javanen overloopt, alle ruim zeventig duizend Javanen verraders zijn”, luidt een passage uit het persbericht. Waidoe maakte maandag, tijdens de hervatting van de begrotingsbehandeling, zijn besluit kenbaar.

Pertjajah Luhur-voorzitter en fractieleider Paul Somohardjo vroeg na de mededeling van Waidoe om een schorsing. Na de hervatting van de vergadering, reageerde hij zeer kort op de stap van zijn inmiddels ex-fractiegenoot, en zei dat het hem zou sieren als hij zijn mandaat terug zou geven.

Met het vertrek van Waidoe bestaat de PL-fractie in De Nationale Assemblee uit nog maar twee personen; Paul Somohardjo en Ingrid Karta-Bink. Kort na de verkiezingen van mei 2015, kondigden Raymond Sapoen en Dipakoemar Chitan hun vertrek aan.

Comments are closed.