Personeelschef  BIZA in China opgesloten voor diefstal

Radio 10 Sport donderdag 31 augustus 2017
augustus 31, 2017
‘Extra visumkosten tegenvaller, maar geen obstakel’
augustus 31, 2017
Show all

Personeelschef  BIZA in China opgesloten voor diefstal

Het hoofd van de afdeling Personeelszaken van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Anne I. is in China door de politie aangehouden en in verzekering gesteld, zo wordt vermeld op De Ware Tijd online. Ze is vorige week ingesloten wegens diefstal. Zij heeft sieraden gestolen in een juwelierszaak. De ambtenaar die in China vertoeft voor het volgen van een training zou hebben voorgewend sieraden te willen kopen. Bij het bekijken van de stukken heeft ze enkele weggemoffeld.

In eerste instantie werd ontkend en ging men ervan uit dat Anne I. valselijk werd beschuldigd. Ook de coördinator van de cursus probeerde de politie daarvan te overtuigen. Op videobeelden van beveiligingscamera’s van de zaak die daarna werden bekeken is echter duidelijk te zien hoe de diefstal werd gepleegd. De vrouw viel zo door de mand en de gestolen artikelen werden teruggegeven.

De Surinaamse ambassade in Beijing werd toen ingeschakeld en er is nog getracht om met de Chinese autoriteiten af te stemmen over de afwikkeling van deze zaak. Het overleg verliep naar de Ware Tijd verneemt moeizaam. Volgens een medewerker van Buitenlandse Zaken geldt winkeldiefstal in Aziatische landen zoals China als een schandelijk en zeer ernstig vergrijp.

Deze kwestie is voor de regering, naar wordt vernomen, diplomatiek heel pijnlijk, omdat het een cursus betrof die door China is aangeboden aan Paramaribo. De training zou ongeveer een maand duren. Dat het feit gepleegd is door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris maakt de kwestie nog pijnlijker. Het incident komt aan de vooravond van het vertrek van een parlementaire delegatie naar China. De afvaardiging van De Nationale Assemblee is uitgenodigd door het Nationaal Congres, het parlement van China.

Comments are closed.