Personeel Volksgezondheid laat bloeddruk meten

Dagbladen overzicht – 18 mei 2019
mei 18, 2019
Minister Elias waardeert donatie 6000 naalden
mei 18, 2019
Show all

Personeel Volksgezondheid laat bloeddruk meten

Het is jaarlijks op 17 mei Wereld Hypertensie Dag. Hypertensie is een mooi woord voor bloeddruk. Als het departement bij uitstek belast met de nationale gezondheidszorg nam het Ministerie van Volksgezondheid vrijdag het voortouw en liet het personeel de bloeddruk meten. Het initiatief is onderdeel van de hypertensiecampagne van Intermed Caribe en Pharmport die de samenleving bewust willen maken hoe belangrijk het is te letten op de bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk kan leiden tot een hartinfarct of een beroerte, zegt Carol de Baas, Hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen.

In totaal hebben 82 medewerkers van het ministerie, onder wie Cleopatra Jesserun, directeur van Volksgezondheid en de Baas zelf, van de gelegenheid gebruik gemaakt.   

Graciëlla Wongsoredjo, de manager van Intermed Caribe, benadrukt dat hypertensie en de gevolgen ervan niet onderschat moeten worden. Preventie is een must, zegt ze.

Er is een bloeddrukmeter overhandigd aan Volksgezondheid zodat het personeel regelmatig de bloeddruk kan laten meten. Hypertensie is een “stille aandoening” die naar schatting van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd treft.

De grootste boosdoener hiervoor is het gebruik van te veel zout.

Comments are closed.