Personeel SWM legt werk neer

Enorme partij cocaïne onderschept op haven
juli 8, 2017
Onderwijsminister Robert Peneux: Wilgo Baarn heeft cultureel erfgoed op waardige wijze uitgedragen
juli 8, 2017
Show all

Personeel SWM legt werk neer

Directie garandeert watervoorziening
NH-minister Dodson vindt staking onnodige stap

Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) wenst dat de directie en de personeelsbond bij SWM de lijnen nvan dialoog openhouden en snel tot oplossingen komen.

De bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij ging vandaag om 00:00u in actie, omdat ze de loonvoorstellen van de bemiddelingsraad voor Geheel Suriname niet ziet zitten. De lonen en toelagen pakken minder goed uit. Dat tot groot ongenoegen van het personeel. Minister Dodson zegt in deze fase de staking onnodig te vinden.

Hij gelooft en rekent erop dat partijen er snel uit zijn en dat de situatie bij SWM zo gauw mogelijk normaliseert.

Er wordt al maanden onderhandeld tussen de personeelsvertegenwoordiging en leiding van de SWM; echter zonder resultaat. Tot ontstemming van de bond heeft de Bemiddelingsraad ook in het nadeel van de bond beslist. Zo is niet meegegaan met een looneis van 50%.

Bondsvoorzitter Rudi Baarh zegt dat de leden net zolang doorgaan met de actie totdat de SWM-directie bereid is te praten over een oplossing.

 

Voorzitter van de bond bij SWM, Rudi Baarh en daarvoor minister Regillio Dodson van NH. SWM-directeur Marlon Oosterling doet een beroep op de gemeenschap om geen water op te slaan. Zowel hij als de NH-bewindsman Dodson garanderen dat de watervoorziening geen gevaar loopt. OOF/new 07:00u

Comments are closed.