Personeel Stichting One Stop Diabetes Educatie gebelgd over sluiting

Leuze vaccinvoorlichtingscampagne zorgt voor enige ruis
maart 10, 2021
Sportverslagen – 10 maart 2021
maart 10, 2021
Show all

Personeel Stichting One Stop Diabetes Educatie gebelgd over sluiting

Het personeel van de Stichting One Stop Diabetes Educatie is niet te spreken over de sluiting van de instelling. Een groep bestaande uit artsen, diëtisten, psychologen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten toog woensdagmorgen naar het Kabinet van de

Vicepresident. Daar wilden ze een petitie overhandigen. Echter bleek dat ze niet op de agenda voorkwamen. Aan de aanwezige pers zei arts Stuart Jong Tjien Fa dat vanwege het opheffen van de subsidie van overheidszijde de instelling genoodzaakt is haar deuren te sluiten, met als gevolg dat de zorg van de diabetespatiënt in gevaar komt. De leiding is al een half jaar bezig om geld vrij te krijgen van het ministerie van Volksgezondheid, wat tot op heden niet is gelukt.

Achtereenvolgens Stuart Jong Tjien Fa en casemanager Melissa Grauwde van Stichting One Stop Diabetes Educatie. De stichting verzorgd al 8 jaar diabetespatiënten, begeleidt en onderricht hen ook ten aanzien van deze chronische ziekte. Aan de groep die de hulp van vicepresident Ronnie Brunswijk wil inroepen in de kwestie is de toezegging gedaan dat het donderdagmorgen mogelijk zal zijn om te worden ontvangen.

Comments are closed.