Personeel RKZ vraagt blijvende aandacht voor structurele geldproblemen in sector

China Zhong Heng Tai en dorpen slaan handen in één
juli 5, 2018
Jaïr Tjon En Fa krijgt ondersteuning Republic Bank
juli 6, 2018
Show all

Personeel RKZ vraagt blijvende aandacht voor structurele geldproblemen in sector

Ondanks het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ), ook bekend als RKZ, het werk donderdag weer oppakte blijft het de aandacht vragen voor de structurele geldproblemen waarmee het hospitaal kampt. In verband hiermee is donderdagmorgen een petitie overhandigd aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

De medewerkers maken zich behoorlijk zorgen om de totale gezondheidszorg en willen graag een oplossing voor de financiële instabiliteit in de zorgsector. De SRD 2 miljoen die de overheid heeft gestort voor het RKZ is slechts een druppel op een hete plaat zeggen de bezorgde personeelsleden. De parlementsvoorzitter had een open oor de zaken die werden aangehaald. Volgens haar is ook het parlement intern bezig te kijken naar modellen om de gezondheidszorg betaalbaar te houden en bovenal gegarandeerd:

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, bij het in ontvangst nemen van de petitie van het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis. Niet lang hierna kreeg de bond te horen dat het geld was overgemaakt en togen de medewerkers weer naar het werk.

De bond wil dat de ziekenhuisdirectie en de overheid met voortvarendheid verder werken aan het financieel gezond maken van de zorginstelling, zegt Roy Haverkamp de bondsvoorzitter.

Roy Haverkamp, voorzitter van de Bond van Personeel van het ST. Vincentius Ziekenhuis.

Het werk op alle afdelingen is donderdag hervat nadat de medewerkers te horen kregen dat de overheid al SRD 2 miljoen heeft gestort op de rekening van het hospitaal.

Comments are closed.