Personeel RBC bank in staking om vastlegging zekerheden in nieuwe cao vóór overname

Breeveld ziet eventueel VP-schap Adhin wel zitten maar rol VP moet minder nadrukkelijk
juni 2, 2015
Tweede dag hertelling stemmen Paramaribo rustig verlopen
juni 2, 2015
Show all

Personeel RBC bank in staking om vastlegging zekerheden in nieuwe cao vóór overname

Het personeel bij de Royal Bank Of Canada(RBC bank) is in actie. De onderhandelingen om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) zouden zijn vastgelopen.

Aan de DWT zegt Bondsvoorzitter Willy Rodriguez, dat de werknemers zekerheden willen over hun arbeidsvoorwaarden, alvorens de bank per 1 juli officieel overgaat in handen van nieuwe eigenaar, de Republic Bank Limited uit Trinidad. De bond is niet tegen de verkoop aan de Trinidadiaanse bank, omdat inmiddels ook al duidelijk is geworden, dat alle bijna tweehonderd, werknemers  worden overgenomen. De vakbond had eerder via moederorganisatie C-47 aangedrongen, op transparantie en behoud van arbeidsplaatsen bij de overname. Het personeel wil wel hun arbeidsvoorzieningen geregeld zien, voor de bank in nieuwe handen overgaat.

 

De deuren van de bank en al haar filialen zijn sinds maandag gesloten voor publiek.

Er wordt nu druk overleg gevoerd tussen de personeelsbond en de directie van RBC. De staking wordt mogelijk dinsdag al beëindigd, vanwege de bereidwilligheid bij de directie om te praten, zegt Rodriguez aan de krant. Ook de nieuwe eigenaren zouden een uitnodiging hebben gestuurd voor overleg, maar dat zal volgens Rodriguez waarschijnlijk niet nodig zijn.

 

In april dit jaar, werd RBC voor US$ 39,8 miljoen overgenomen, door de Republic Bank Limited uit Trinidad.  Hoofd RBC Caribbean Banking, Rob Johnston zei toen, dat dit, op de lange termijn, het beste is voor de bank, die het vorig jaar internationaal in financieel zwaar weer terechtkwam. Dit noopte de bank tot drastische inkrimpingsmaatregelen. Van alle vestigingen op het westelijk halfrond, is de Surinaamse vestiging, evenwel, de best draaiende.

Comments are closed.