Personeel Juspol krijgt training genderaangelegenheden

Meer bewustwording over antibiotica gebruik tijden Wereld antibiotica awareness week
november 16, 2017
Stichting Bont en Blauw sluit succesvolle budgetterings programma af
november 16, 2017
Show all

Personeel Juspol krijgt training genderaangelegenheden

Afdelingshoofden en personeel van het ministerie van Justitie en Politie worden getraind in genderaangelegenheden. De training is een samenwerking van het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en het Bureau Vrouwen- en kinderbeleid van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol).

De training is onderdeel van een awareness project van BGA. Er wordt onder andere duidelijk gemaakt wat gender, gendergelijkheid en gelijkwaardigheid inhouden. Inmiddels zijn het ministerie van Sport en Jeugdzaken, het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Defensie aan de beurt gekomen.

Geeta Harpal, coördinator van het Bureau Vrouwen- en kinderbeleid van het ministerie van JusPol, zegt dat de training erin moet resulteren dat het ministerie een gendergevoelig beleid zal voeren. De afdelingen Delinquentenzorg, Forensische en Maatschappelijke Zorg, het Parket, het Hof van Justitie en Personeelszorg hebben de training al gehad. Verder wordt met de deelnemers ook de list of issues voor het Cedaw-dialoog behandeld. De list of issues is een document waarmee het landenrapport van Suriname over de uitbanning van alle vormen van discriminatie van vrouwen (Cedaw) wordt aangescherpt.

Comments are closed.