Personeel Canawaima veerverbinding in actie

Aanpak bermen en bomen voor bescherming wegen, zegt OW-minister
december 8, 2021
10 Mobiel – Rajiv Hieralal – 8 december 2021
december 8, 2021
Show all

Personeel Canawaima veerverbinding in actie

Medewerkers eisen betaling lonen

Het personeel van de Canawaima veerverbinding is woensdagmorgen in actie gegaan. De reden hiervoor is dat sedert de maand juli van dit jaar de salarissen één tot twee weken later dan normaal worden gestort. Dit zorgt volgens medewerker tevens vertegenwoordiger van de personeelsbond, Herman Udenhout, voor grote onzekerheid, oplopende rentes voor personen die leningen hebben en dat een heleboel van hen als gevolg geen eten op tafel kunnen zetten. De medewerkers hebben hun loon voor november ook nog niet ontvangen en hebben het werk neergelegd. Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka zegt dat de actie al in de lucht hing. Hij heeft begrip ervoor, maar hoopt dat het ongerief voor passagiers die per veer tussen Suriname en Guyana reizen, zo minimaal mogelijk kan worden gehouden.  

De Canawaima Ferry Service heeft vanwege COVID-restricties lange tijd stilgelegen. Dat betekende geen inkomsten. De veerboot was ook lange tijd door defecten uit de vaart. De financiële rek was er hierdoor uit. Sinds december vorig jaar is het steeds weer passen en meten en de regering voor ondersteuning vragen, zegt Estrea Noordzee, directeur Transport op het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. Noordzee die ook lid is van Canawaima Inc., zegt te hopen dat het Ministerie van Financiën deze week nog geld overmaakt op de rekening van de ferry service.

De Canawaima veerverbinding zal ondanks de actie woensdag nog diensten uitvoeren, maar de medewerkers zeggen dat indien het loon niet wordt uitgekeerd, alles weer kan worden stilgelegd.

Comments are closed.