Personeel Ashiana zal in december geen actie voeren

Bono Velantie nieuw opperhoofd Aucaners
december 19, 2013
Ruimtetelescoop Gaia gelanceerd
december 19, 2013
Show all

Personeel Ashiana zal in december geen actie voeren

Het personeel van het bejaardentehuis Ashiana heeft besloten geen acties te voeren om zijn wensenpakket uitgevoerd te krijgen. De bond bij dit tehuis heeft maandag op een vergadering te horen gekregen dat de rechtszaak die zij heeft aangespannen tegen het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, weer is uitgesteld. Dit zorgde voor felle reacties op de vergadering. De bond is sinds 2011 bezig de regering zo ver te krijgen uitvoering te geven aan een wensenpakket.

Op 7 februari 2012 hebben partijen overeenstemming bereikt dat een vervoerstoelage en een eenmalige lumpsum zouden worden toegekend aan het personeel. Tot nu toe zijn deze overeengekomen afspraken niet uitgevoerd. De bond heeft toen een rechtszaak aangespannen. Leeflang zegt dat de jurist van de Staat steeds weer uitstel vraagt bij de rechter, wat op 12 december ook weer het geval is geweest. “De jurist van de Staat heeft aangegeven dat deze zaak al bij de vicepresident is terecht gekomen.

Het probleem zou liggen bij minister Alice Amafo die maar geen uitvoering kan geven. Volgens haar is er een bestaande missive waarin staat dat vervoerstoelage alleen bestemd is voor werknemers die gebruik maken van een vervoer. Ook de hoogte van het bedrag zou een probleem zijn”, meent de vakbondsleider. Hij zegt dat bond en regering hebben afgesproken dat de vervoerstoelage voor alle medewerkers geldt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.