Personeel ADEK hervat maandag werk

Gewapende machten oefenen voor Srefidensi Parade
november 19, 2016
Open dag voor bewustwording monumenten in Suriname
november 19, 2016
Show all

Personeel ADEK hervat maandag werk

Bond Werknemers Federatie Universiteit en Onderwijs bereiken akkoord

Het personeel van het Medisch en Wetenschappelijk Instituut, het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek en de Anton de Kom Universiteit van Suriname, hervat maandag het werk. De medewerkers verenigd in de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) gingen dinsdag in actie. Dit deden ze omdat het Ministerie van Onderwijs maar niet overging tot het alvast tekenen van een besluitenlijst. Op de lijst staan onder andere materiële punten, waarbij financiële tegemoetkomingen worden geëist.

De plooien zijn intussen gladgestreken, zegt minister Robert Peneux. Er is aan de bond beloofd dat er spoedig invulling zal worden gegeven aan de afspraken, zoals die zijn vervat in de cao’s van 2014/2015/2016.

 

 

Dat was minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De Werknemers Federatie Universiteit heeft haar actie beëindigd. Het technische en administratief personeel bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname blokkeerde woensdag de toegang tot het complex. Ze waren boos omdat het Ministerie van Onderwijs geen vaart zette achter het naleven van ook al verlopen collectieve arbeidsovereenkomsten. Daar komt nu verandering in, is de toezegging van minister Peneux.

Comments are closed.