Percentage COVID-19 besmettingen boven de 30

10 Mobiel – DC Senrita Gobardhan – 19 april 2021
april 19, 2021
Staat loopt nog steeds miljarden mis door inefficiëntie Belastingdienst
april 20, 2021
Show all

Percentage COVID-19 besmettingen boven de 30

JusPol denkt aan nieuwe locatie voor lockdown-overtreders

Het aantal COVID-19-positieve gevallen is weer fors aan het stijgen. 33,3% van de geteste personen is positief. Het afgelopen etmaal zijn uit 108 swabs 36 personen positief getest. Op de Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het ’s Lands Hospitaal krijgen 14 patiënten intensieve zorg. In totaal zijn in de ziekenhuizen 62 patiënten opgenomen, het hoogste aantal in ruim twee maanden. 162 geïnfecteerden zijn in isolatie.

De regering heeft verscherpte maatregelen afgekondigd om zo de verspreiding van het coronavirus enigszins tegen te gaan. Griep komt in verschillende varianten voor en met de toename van het aantal COVID-19-besmettingen is het sterk aangeraden om te gaan swabben indien u de symptomen en/of verschijnselen van griep heeft. Alleen door testen zal duidelijk worden of u een normale griep heeft of niet. Zich houden aan de maatregelen is een must; mondmasker dragen, fysieke afstand houden van minimaal 1.5 meter en regelmatig de handen wassen.

Komend weekend is er weer een total lockdown van kracht in Suriname. Die gaat in op vrijdag 23 april om 18.00 uur in en eindigt op maandag 26 april om 05.00 uur.

Ondertussen kijkt het ministerie van Justitie en Politie uit naar een andere locatie voor het overbrengen van lockdown-overtreders. Bij het Politie Opleidingscentrum aan de Commewijnestraat wordt de zaak niet serieus opgevat, constateert minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, in het programma 90 seconden op RADIO 10.

In het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) zijn de afgelopen dagen enkele patiënten op een afdeling positief getest op Covid-19. Dit wordt tegenover Starnieuws bevestigd door algemeen directeur Manodj Hindori. De positieve patiënten zijn naar ziekenhuizen overgebracht, die patiënten met Covid-19 opvangen. Uit voorzorg is het personeel dat in contact was met de patiënten die nu besmet zijn met COVID-19, in quarantaine geplaatst.

Comments are closed.